Babygirafje geboren in Bellewaerde

Een babygiraffe voor Bellewaerde
epa

Heugelijk nieuws uit Bellewaerde: giraffen Simone en Kito zijn de trotse ouders geworden van een babygirafje. De geboorte is een belangrijke stap in het Europese kweekprogramma voor Rothschildgiraffen.

14 maanden: zo lang was het wachten op de baby van de Rothschildgiraffen Simone en Kito. Maandagochtend was het dan D-Day: Simone beviel van een babygirafje, een meisje. De naam van het kalfje is nog niet gekend.

Hier is ze!

Het ‘kleine’ girafje is 1.70 groot, weegt zestig kilogram en ziet er op het eerste zicht honderd procent gezond uit. Simone, de mama van de baby, zorgde in eerste instantie goed voor haar jong, maar na enkele uren reageerde ze toch vijandig.

Geen melk van Simone

De medewerkers van Bellewaerde hebben het diertje daarom zelf de eerste melk gegeven en zorgen nu voor het kalf. De foto die je hierboven ziet, is kort na de geboorte getrokken. Of de giraf terug naar Simone kan, is nog niet duidelijk.

Wie nu al naar Bellewaerde holt om het kalfje te bezichtigen, zal bedrogen uitkomen: de eerste tijd blijft ze nog binnen, zodat de verzorgers een oogje op haar kunnen houden.

Kweekprogramma

Wereldwijd zijn er nog zo’n 1.500 Rothschildgiraffen. In gevangenschap kan je er nog zo’n 500 vinden in dierentuinen, shelters en parken. De geboorte van de jonge Rothschildgiraf is dan goed nieuws voor het Europese kweekprogramma voor giraffen. De dieren zijn bedreigd in het wild, dat er genoeg dieren geboren worden om het bestaande bestand te behouden.

Gesponsorde artikelen