Babygorilla geboren in de Zoo van Antwerpen: bekijk hier de schattige beelden

Babygorilla geboren in de Zoo van Antwerpen: bekijk hier de schattige beelden

Geweldig nieuws uit de Zoo van Antwerpen, want daar is een nieuwe babygorilla geboren. Moeder en kind stellen het goed en ook voor het publiek is er goed nieuws. Je kan de baby namelijk nu al bewonderen in de zoo. Allen daarheen?

Nadat er gisteren babynieuws kwam uit de Zoo van Planckendael, is het nu de beurt aan de Zoo van Antwerpen om een geweldig nieuwtje met de wereld te delen. Daar is namelijk een babygorilla geboren. En het eerste filmpje van het diertje, dat nog geen naam heeft, is superschattig.

Gezonde baby

Vrouwtjesgorilla Mayani is gisteren bevallen van een gezonde baby. De baby kwam een paar weken vroeger dan wat de verzorgers hadden verwacht. Zij hadden berekend dat het jong pas half december geboren zou worden. Ze hadden dat berekend op basis van de laatst waargenomen paring met de vader Matadi. “Maar ja, wat er achter het hoekje gebeurt als wij niet kijken, weten we natuurlijk niet”, klinkt het bij de Zoo.

“Gisterochtend kwamen we toe en Mayani begroette ons. Ik dacht: heeft ze nu iets vast? Toen zag ik een piepklein handje. Ik wist niet wat ik zag!”, zo vertelt verzorgster Julie. De gorillagroep reageert goed op de nieuwkomer en mama Mayani neemt haar nieuwe rol als moeder goed op. “We hebben het tongetje van de baby al gezien bij drinkpogingen en ze houdt het kleintje in de juiste positie, dus we vermoeden dat het drinkt”, legt verzorgster Julie uit. Voorlopig hebben de verzorgers dus nog niet moeten ingrijpen. Het geslacht hebben ze dan ook nog niet kunnen vaststellen, dus moet het kleintje het voorlopig nog zonder naam doen. Die naam zal het krijgen wanneer het geslacht duidelijk is, het wordt een Afrikaanse naam, die begint met de letter T.

ZOO Antwerpen

Mensapen

De geboorte van een kleine gorilla is niet alleen goed nieuws voor de zoo van Antwerpen, maar ook voor de mensapenpopulatie. De Westelijke laaglandgorilla, de soort waar Mayani deel van uitmaakt, is met uitsterven bedreigd. Er leven nog maar 90.000 soortgenoten in het wild. Elke nieuwe gorilla telt dus.

Je kan de nieuwe baby al meteen gaan bewonderen in het gloednieuwe verblijf, de Mensapenvallei in de zoo van Antwerpen. Elke dag kan je daar ook een woordje uitleg krijgen van de verzorgers, om 13.45 uur.

Bekijk hier de schattige beelden van de nieuwe babygorilla:

ZOO Antwerpen

Gesponsorde artikelen