Backpacker tax komt er: Australië voert belasting voor rugzaktoeristen in

Backpacker tax komt er: Australië voert belasting voor rugzaktoeristen in

De Australische regering voert een belasting in van 15 procent op backpackers: rugzaktoeristen die een centje bijverdienen door bijvoorbeeld fruit te gaan plukken. Er komen elk jaar 600.000 van die bijverdienende backpackers naar Australië.

De backpacker tax is lager uitgevallen dan het oorspronkelijke plan om 32,5 procent belasting te heffen. Maar dat stuitte op verzet van de toerisme- en landbouwindustrie.

Daar werd gevreesd dat Europese rugzaktoeristen niet meer zouden komen, mede omdat Nieuw-Zeeland een lager belastingpercentage van 10,5 procent hanteert voor toeristen met een werkvisum.

Vrijgesteld

Jaarlijks reizen zo’n 600.000 backpackers naar Australië. Nu is het zo geregeld dat deze krachten, net als gewone Australische werknemers, geen belasting betalen totdat hun jaarlijkse inkomen boven de 18.200 Australische dollar (zo’n 12.700 euro) uitkomt.

De Australische regering kwam met het plan in 2015. Daarna is lang gebakkeleid over het percentage. Nu heeft de regering overeenstemming bereikt met verschillende partijen. Het wetsvoorstel moet nog door het parlement.

Gesponsorde artikelen