Left Right
scrollTop top

Backpackers, opgelet! ‘FlixBus’ komt nu ook met ‘FlixTrain’


Backpackers, opgelet! ‘FlixBus’ komt nu ook met ‘FlixTrain’

Wie al eens door Europa heeft gereisd, kent ongetwijfeld de felgroene bussen van ‘FlixBus’. Binnenkort kan je ook voordelige treinreizen boeken via deze vervoersmaatschappij. Vanaf 24 maart kan je met ‘FlixTrain’ sporen tussen Hamburg en Keulen … En dat aan zeer schappelijke prijzen!

FlixMobility is het overkoepelende bedrijf van Flixbus, en nu ook FlixTrain. Het bedrijf startte in 2013 met busvervoer in Duitsland. In 2015 kwamen ging de vervoersmaatschappij internationaal met bestemmingen in Nederland, Frankrijk, Oostenrijk, Italië, Kroatië, Scandinavië, Spanje, Engeland en Oost-Europa. Ondertussen heeft FlixBus met 1.400 bestemmingen in 27 landen het grootste aanbod langeafstandsbussen in Europa en zijn de groene bussen uitgegroeid tot een begrip bij backpackers. De 250.000 verbindingen per dag moeten een duurzaam, goedkoop en comfortabel alternatief zijn voor individueel vervoer.

‘Flixtrain’

FlixMobility stort zich nu ook op treinvervoer. Vanaf 24 maart zal er een FlixTrain rijden tussen Hamburg en Keulen, via Düsseldorf. Dat laat het bedrijf weten in een persbericht.

Sinds augustus vorig jaar bood de maatschappij al verbindingen aan tussen Stuttgart en Berlijn, via Frankfurt. Vanaf april zullen ook deze treinen de signature groene kleur krijgen.

Het bedrijf is ambitieus. Tegen het einde van 2018 wil FlixTrain 28 verbindingen aanbieden in Duitsland.

Business model

FlixMobility werkt altijd samen met lokale partners. In ons land is dat bijvoorbeeld Staf Cars in Lommel. Zij kopen de bussen en verzorgen de verbindingen. FlixBus zorgt voor de marketing. Het bedrijf denkt aan de jonge reiziger en zet sterk in op digitalisering, zoals stopcontacten aan elke zetel en gratis wifi on board.

Ook FlixTrain heeft geen enkel treinstel in eigen beheer. Zij doen enkel de ticketverkoop op de stellen van LEO Express en BahnTouristikExpress. In Duitsland, in tegenstelling tot bij ons, is concurrentie op het spoor toegestaan. FlixTrain zal dus de concurrentie aangaan met Deutsche Bahn.

Kostprijs

“Bus en trein vullen elkaar perfect aan. Door FlixTrain toe te voegen aan ons aanbod, kunnen we nog meer mensen een goedkoop reisalternatief bieden”, zegt André Schwämmelein, CEO en oprichter van FlixMobility. “We willen aantonen dat comfortabele langeafstandsreizen niet duur hoeven te zijn.”

Een treinticket is al te koop voor 9,99 euro en verkrijgbaar via de website, de app of in de Duitse FlixBus Shops.

FlixTrain

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308