Left Right
scrollTop top

Bad boy Nainggolan: zat hij dronken achter het stuur nacht na match Rode Duivels?


Bad boy Nainggolan: zat hij dronken achter het stuur nacht na match Rode Duivels?

De nacht na de match van de Rode Duivels tegen Griekenland ging Radja Nainggolan nog een beetje feesten in de Club Exo, een discotheek in Sint-Niklaas. Om 7 uur ’s ochtends verliet hij de tent, de politie hield z’n wagen tegen op de N70 en de Rode Duivel moest blazen. Resultaat: positief… plus een boete van 1.200 euro. Het vreemde is dat Nainggolan alles ontkent: “Er zat een vriend aan het stuur.”

Liegt Radja Nainggolan over z’n nachtelijke escapades, meteen na de match tegen Griekenland, van afgelopen 25 maart? Aan Het Nieuwsblad, dat met het nieuws komt op basis van verschillende bronnen bij de politie, wrong de Rode Duivel en voetballer van AS Roma zich in allerlei bochten om toch maar te moeten ontkennen dat hij dronken achter het stuur gepakt is door de politie.

“Klopt weinig of niets van. Niet ik, maar een vriend van mij is tegengehouden. Ik zat er gewoon naast en heb niet moeten blazen”, zo beweert Nainggolan bij hoog en laag. En hij ontkent dat hij een boete heeft gekregen of z’n rijbewijs heeft moeten inleveren. “Allemaal bullshit.”

Het is niet onlogisch dat Nainggolan bijzonder verveeld zit met de hele affaire: z’n reputatie van bad boy wordt helemaal bevestigd. Want echt professioneel oogt het allemaal niet natuurlijk: de ochtend voor het vertrek met de Duivels naar Rusland zo dronken als een kanon gepakt worden terwijl je aan het stuur zat. Meer dan vermoedelijk zou bondscoach Roberto Martinez hem niet laten starten hebben tegen Rusland, had hij geweten wat Nainggolan zondagmorgen om 7 uur na een nachtje stappen was overkomen.

Om 7 uur uit de discotheek naar huis, met meer dan een drankje op

Na zaterdagavond en het gelijkspel tegen de Grieken beslist Radja Nainggolan om nog ‘iets te gaan drinken’. Met een gehuurde Audi A1 trekt hij richting Club Exo, een discotheek in Sint-Niklaas. De baas van de club is een bekende van de voetballer. En Nainggolan blijft lekker lang hangen, pas rond 7 uur in de ochtend verlaat hij de club. Maar op de N70, de baan richting Antwerpen, haalt de lokale politie hem aan de kant om te blazen.

Daar loopt Nainggolan tegen de lamp: hij blaast positief. Zelf zegt hij dat hij aan de kant stond met een lekke band, en dat hij niet aan het rijden was. Het Nieuwsblad heeft voor die feiten drie verschillende bronnen, maar de politie is heel discreet met het proces verbaal en wil voorlopig geen commentaar geven.

De zaak krijgt hoe dan ook een staartje. Want als de feiten naar buiten komen en de politierechtbank zich uitspreekt, heeft Nainggolan een serieus probleem bij de Rode Duivels. Het botste al eerder met Martinez, deze zaak zal weinig helpen aan z’n nu al moeilijke reputatie.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.606.048
 • Aantal
  doden
  1.149.702
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  305.409
 • Aantal
  doden
  10.737