Bah! Hoe slecht moet je seksleven zijn om één van deze 16 vieze afrodisiacums te willen slikken?

Overal ter wereld gebruiken mensen goedjes om hun seksleven te verbeteren. Dit zijn 16 van de meest vieze en vreemdste afrodisiacums:

1. Soep van geitenkoppen en -ingewanden

shutterstock
Mannishwater is een geitensoep die in Jamaica wordt gemaakt van stukken geit die doorgaans worden weggesmeten, zoals de kop, de ingewanden en het hart. De naam is afgeleid van het feit dat de soep mannen mannelijker zou maken.

2. Vogelnestjessoep

thinkstock
De nesten van Aziatische gierzwaluwen worden in China al eeuwenlang geprezen voor hun lustopwekkende eigenschappen. Het speeksel van de zwaluwen dient als een soort cementspecie voor de bouwwerkjes. Om ze klaar te maken moet je ze een nacht laten weken, waarna je eventuele pluimen verwijdert en ze kookt.

3. Paddenvergif

thinkstock
Vergif van de bufopad wordt gehard tot een hars die je op je genitaliën moet wrijven. Orale seks is vervolgens uit den boze, want het gif is dodelijk wanneer je het inneemt.

4. Piranhasoep

thinkstock
De koppen van piranha’s worden als afrodisiacum in de soep gestopt in Zuid-Amerika. Wel opletten voor de tanden.

5. Vlees van skinken

thinkstock
De skink is een soort hagedis die bij de oude Grieken al bekendstond als lustopwekker. Plinius de Oudere schreef dat de bek en poten daarvoor samen met rucolazaad in wijn moeten worden gedrenkt. Stammen in Noord-Afrika zouden de dieren nog eten.

6. Urine van bavianen

thinkstock

Eentje voor de vrouwen: de urine van bavianen zou mannen trouwer laten zijn en doen verlangen naar meer, wat afgeleid wordt van het geloof dat de mannelijke bavianen steeds op dezelfde plaats zouden urineren. Volgens de overlevering moet je baviaanurine, aarde en/of speciale kruiden mengen tot een poeder. En dat vervolgens op je vagina smeren, blijkbaar. Zou erg populair zijn in Zimbabwe.

7. Tijgerpenis

thinkstock
De inname van een tijgerpenis zou het uithoudingsvermogen van de man ten goede komen. Het gebeurt meestal in een soep, al wordt hij ook samen met tijgerbotten gekookt en gekruid. De mythe is mee verantwoordelijk voor het bijna uitsterven van de dieren.

8. Spaanse vlieg

shutterstock
Spaanse vlieg komt niet van een vlieg maar van een blaarkever wiens afscheiding bij de mens irritatie en – belangrijker – zwelling veroorzaakt. Gebruikers lopen daardoor het gevaar op een priapisme, een erectie die niet verdwijnt.

9. Doerian

thinkstock
Wie al eens een kook- of reisprogramma heeft gezien waar de doerian in voorkwam weet dat de vrucht van de gelijknamige boom echt ongelooflijk fel stinkt en volgens critici bovendien smaakt naar zweet. Wie de vrucht toch binnenspeelt, spreekt van een prikkelende warme sensatie en andere opwindende neveneffecten. Je blijft natuurlijk wel zitten met die doerianadem.

10. Fugu

thinkstock
De fugu is misschien beter bekend als kogelvis, de beruchte vis waar koks een speciale opleiding voor nodig hebben om hem te mogen bereiden. Een deel van de vis is immers dodelijk giftig, terwijl de stukken die je wel kan opeten volgens sommigen lustopwekkend zouden zijn. Anderen zweren dan weer bij de testikels, gedrenkt in sake.

11. Mieren

thinkstock
De Zuid-Amerikaanse mier Atta laevigata, ook wel hormiga culona (“mier met dikke kont”, niet die op de foto) genoemd, werd door de oorspronkelijke inwoners van het continent al geprezen voor de werking als afrodisiacum. De vleugels en poten van de koninginnen worden verwijderd voor de mieren in zout water worden gedrenkt en geroosterd. Blijkbaar nog steeds een populair cadeau voor pasgehuwden. 

12. Zeekomkommer

thinkstock
In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is de zeekomkommer geen plant maar een dier. De langwerpige vorm doet hem wat lijken op een penis, al is dat niet het eerste wat in ons opkomt. In China wordt de zeekomkommer, die naar verluidt verstijft en vloeistof spuit wanneer je het aanraakt, doorgaans gedroogd verkocht, al kan je hem ook vers klaarmaken.

13. Cobrabloed

thinkstock
Wordt puur gedronken of gemengd met alcohol. Populair in Zuid-China, Zuidoost-Azië en op de Filipijnen.

14. Neushoornhoorn

thinkstock
Neushoorns worden gruwelijk verminkt voor hun hoorns, die in China en Noord-India illegaal als poeder in ‘medicijnen’ en soep worden gedraaid.

15. Ei met een embryo

thinkstock
Een balut is een gekookt eendenei met een foetus die ongeveer 20 dagen oud is. Op de Filipijnen zijn ze even normaal als een friet bij ons, en je vindt ze dan ook veel in kraampjes op straat. Eerst wordt de vloeistof gedronken, waarna het ei wordt gepeld om aan de foetus te kunnen. Wordt ook gegeten in Laos, Cambodja en Vietnam.

16. En nog een uitsmijter: bier

shutterstock
Afsluiten doen we met waarschijnlijk het lekkerste van onze lijst: In IJsland maakt brouwerij Bruggsmidjan namelijk het bier Stinningskaldi van engelwortel, een kruidachtige plant die voor een betere bloedcirculatie in de penis zou zorgen. Gezondheid!Bron: Travel+Leisure, Matador Network
Meer
Lees meer...