Left Right
scrollTop top

Balenciaga verkoopt ‘vakbondsvuilniszak’ voor maar liefst 730 euro!


Balenciaga verkoopt ‘vakbondsvuilniszak’ voor maar liefst 730 euro!

Balenciaga, het luxemerk dat vorig jaar nog een belachelijk dure IKEA-zak verkocht, pakt opnieuw uit met een opvallend kledingstuk. Deze keer is het geen handtas, maar een plastieken blouse. En wel eentje die verdacht veel wegheeft van de ‘vuilniszakken van het ACW’.

Bij het Spaanse modehuis Balenciaga zijn ze niet vies van een ophefmakend kledingstuk hier of daar. Vorig jaar pakte het label nog uit met een knalblauwe handtas voor een slordige 2.000 euro. Die wel heel veel weghad van de blauwe IKEA-zak.

Die FRAKTA-zak kost 60 cent in IKEA, maar het exemplaar van Balenciaga had een prijskaartje van maar liefst 1.999,40 euro. De Zweedse meubelketen nam het voorval ludiek op en maakte zelf een advertentie waarop ze duidelijk maakten hoe je een échte FRAKTA kon onderscheiden van de namaakversie van het luxemerk.

Maar wie dacht dat Balenciaga z’n lesje nu wel had geleerd, denkt verkeerd.

‘Vakbondsvuilniszak’

Balenciaga pakt nu namelijk opnieuw uit met een opvallend kledingstuk, waarvoor ze nu gekeken hebben naar de stakers.

Het Spaanse luxemerk bracht namelijk een blouse uit, gemaakt uit groen plastic. Dit kan natuurlijk wel handig zijn met het wisselvallige weer van de laatste weken. Maar het doet ons toch vooral denken aan de ‘vuilniszakken’ van het ACW.

Maar er staat natuurlijk wel ‘Balenciaga’ op geschreven. En daar betaal je groot geld voor. Want wie fashionable naar de volgende stakingsdag wil gaan, moet daar maar liefst 730 euro voor neertellen. Geef ons dan maar zo’n zak van het ACW.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308