Bangkok heeft het beste street food ter wereld, maar nu wordt het verboden

Bangkok heeft het beste street food ter wereld, maar nu wordt het verboden

De stalletjes met eten op de straten van Bangkok werden recent nog verkozen tot de besten ter wereld, maar nu heeft de Thaise overheid beslist om de stalletjes uit het straatbeeld te schrappen. Op die manier wil Thailand de veiligheid en hygiëne in de hoofdstad verhogen.

De beroemde locaties Chinatown, Yaowarat en Khao San Road zullen volledig vrijgemaakt worden. Eerder werden stalletjes in Siam Square, Pratunam en de vlooienmarkt onder de Phra Phuttayotfabrug al verwijderd.

Tegen het einde van dit jaar wil de Bangkok Metropolitan Administration street foodverkopers uit alle 50 districten van Bangkok bannen en “de voetpaden terug aan de voetgangers geven”, aldus Wanlup Suwandee, de hoofdadviseur van de gouverneur van Bangkok.

“We zijn blij dat CNN ons street food erkent als beste ter wereld, maar nu stellen we veiligheid en hygiëne voorop. Te lang hebben de straatverkopers de voetpaden in beslag genomen en we hebben al ruimte voorzien voor hen zodat ze hun producten legaal kunnen verkopen, dus zullen ze nu moeten verhuizen”, aldus Suwandee.

Gesponsorde artikelen