‘Barbie’: Greta Gerwig weigerde om CGI te gebruiken voor Barbievoeten: “Voer voor nachtmerries”

Binnen minder dan twee weken verschijnt de film Barbie van regisseur Greta Gerwig in de zalen. In een nieuw interview heeft de regisseur meer verteld over de scène waarin wordt ingezoomd op de voeten van Barbie (Margot Robbie).

We hebben voorlopig nog maar enkele teasers en trailers gezien voor Barbie, maar één – heel korte – scène stak er met kop en schouders bovenuit. Het eerste shot in de officiële trailer waarbij we zien hoe Barbie (Margot Robbie) haar roze hakjes uitdoet en haar voeten gewoon in hakvorm blijven staan. Regisseur Greta Gerwig vertelt nu meer over die scène.

Geen CGI

Bij de rondleiding van Margot Robbie op de set van Barbie kwamen we al te weten dat Barbieland volledig werd nagebouwd en dat er dus amper CGI aan te pas kwam. Dat is ook het geval in de scène met de voeten. Het had hierbij natuurlijk makkelijker geweest om de voeten met CGI in hakvorm te laten staan, maar daar was Greta Gerwig absoluut niet voor te vinden.

In een interview met de Australische talkshow The Project zei ze dat er een discussie was op de set over de bewuste scène. “Iedereen zei: ‘Ga je CGI gebruiken op alle voeten?’. En ik dacht: ‘Oh God, nee! Dat is doodeng! Het is voer voor nachtmerries!’ Daarbij, Margot heeft de beste voeten. Ze heeft van die mooie dansersvoeten. Dus ik dacht: ‘Ze moet zich gewoon aan deze barre vasthouden en het zo doen.”

En zo geschiedde. Margot Robbie liet namelijk eerder al weten dat ze het shot wel degelijk echt filmde en dat het haar uiteindelijk acht takes kostte om het te perfectioneren.

Bekijk hier nog eens de officiële trailer voor Barbie (met de befaamde voetjes):

Barbie verschijnt op woensdag 19 juli 2023 in de Belgische zalen.

Meer
Lees meer...