‘Barbie’ zal in september één week lang te zien zijn op IMAX en mét een extra scène

Barbie is goed op weg om de succesvolste film van 2023 te worden. Daarom zal de film volgende maand in een speciale versie te bekijken zijn. Je zal Barbie namelijk één week lang kunnen bekijken in IMAX-kwaliteit. Bij die versie zal er ook een extra postcreditscène te zien zijn.

Barbie is op dit moment iets meer dan een maand in de zalen te zien en brak al heel wat records. Hoogstwaarschijnlijk zal de film binnenkort The Super Mario Bros. Movie inhalen en de meest succesvolle film van 2023 worden. Om dat te vieren heeft Warner Bros. aangekondigd dat de film één week lang te zien zal zijn in IMAX-zalen. Dat zal al zeker het geval zijn in de Verenigde Staten, maar ook in een select aantal andere landen. Op dit moment is nog niet duidelijk of België daarbij zal zijn.

Barbie

Vanaf vrijdag 22 september 2023 zal je Barbie één week lang in IMAX-kwaliteit kunnen bekijken. Dat maakten Jeff Goldstein en Andrew Cripps van Warner Bros. bekend in een statement. In het statement kwam ook Barbie-regisseur Greta Gerwig kort aan het woord. “We maakten Barbie voor het grote scherm, dus het is geweldig dat we het naar IMAX kunnen brengen, het grootste scherm van allemaal.”

Gerwig verklapte ook nog dat het om een speciale versie zal gaan. “Als een speciale bedanking aan de fans van Barbie, zijn we blij dat we iets meer van het geweldige werk van onze cast en crew kunnen delen door nieuwe beelden toe te voegen aan de film. We hopen dat de fans het leuk zullen vinden.”

Postcreditscène

We wisten al dat Barbie oorspronkelijk een postcreditscène had. Daarin zouden we getuige zijn van de bevalling van Midge. Maar de scène haalde de officiële cut dus niet. Het is nog niet zeker dat het zal gaan om deze scène, maar de kans is groot.

Op dit moment ligt de wereldwijde box office van Barbie op 1,29 miljard dollar (1,19 miljard euro). De film met de hoogste box office van 2023 is momenteel The Super Mario Bros. Movie. Die film haalde wereldwijd 1,36 miljard dollar (1,25 miljard euro) op. Barbie is dus goed op weg om dit snel in te halen en zo de meest succesvolle film van 2023 te worden.

Bekijk hier nog eens de officiële trailer van Barbie:

Lees hier onze review van Barbie.

Meer
Lees meer...