Bart Cannaerts, Jan Jaap van der Wal en Pedro Elias nemen presentatie van publieksquiz ‘De Slimste Ploeg Ter Wereld’ voor hun rekening

Vanaf oktober krijgen fans van De Slimste Mens ter Wereld eindelijk de kans om zich zelf aan de quiz te wagen. Daarvoor organiseert Play4 De Slimste Ploeg Ter Wereld waaraan ploegen van maximaal 5 personen kunnen deelnemen in het gekende concept. De zender heeft nu ook bekendgemaakt wie die quizzen zal presenteren en het zijn de bekende juryleden Bart Cannaerts, Jan Jaap van der Wal en Pedro Elias.

In 20 seizoenen De Slimste Mens ter Wereld heb je je mogelijk al meermaals afgevraagd hoe je het er zelf zou afbrengen in de bekende televisiequiz. Dat kan je binnenkort echt ontdekken, want Play4 gaat vanaf 20 oktober op zoek naar De Slimste Ploeg ter Wereld.

Op vrijdagen en zaterdagen in oktober, november en december zullen er in totaal 15 voorrondes plaatsvinden in Play Zuid in Antwerpen. Daarin nemen 70 ploegen van maximaal 5 deelnemers het tegen elkaar op. De winnaars van iedere voorronde plaatsen zich voor de grote finale op zaterdag 16 december. Wie dan als sterkste uit de bus komt, krijgt een prachtige oorkonde van De Slimste Mens-presentator Erik Van Looy.

Bart Cannaerts, Jan Jaap van der Wal en Pedro Elias

De Slimste Ploeg ter Wereld bestaat uit de gekende vragenrondes zoals 3-6-9, Open Deur of de Puzzelronde. Daarnaast zijn er ook enkele nieuwe rondes bedacht, zoals een muziekronde. Tijdens al deze rondes zullen de vragen gesteld worden door drie bekende gezichten. Bart Cannaerts, Jan Jaap van der Wal en Pedro Elias ruilen deze keer hun jurystoel namelijk in voor de rol van presentator.

“Ik kijk nu al 6 jaar vanachter de jurydesk naar Erik en ik denk al 6 jaar: ‘Hoe moeilijk kan dat zijn?!’ Enfin, ik ga het nu zelf ondervinden. Je bent nooit te oud om te leren”, zegt Jan Jaap daarover. “Een tv-quiz hosten, allemaal goed en wel, maar een zaalquiz presenteren is natuurlijk het absolute summum voor een quizmaster. Ik kijk al geweldig uit om te mogen zeggen ‘dat de broodjes preparé helaas zijn uitverkocht’”, lacht Bart Cannaerts. Aan vertrouwen geen gebrek bij Pedro Elias: “Ik ben blij dat er naast Van der Wal en Cannaerts ook een echte professional aan boord is.”

Meer
Lees meer...