Left Right
scrollTop top

Bart De Pauw krijgt geen rol in nieuwe film ‘De Collega’s 2.0’ van zijn vriend Jan Verheyen


Bart De Pauw krijgt geen rol in nieuwe film ‘De Collega’s 2.0’ van zijn vriend Jan Verheyen

Televisiemaker Bart De Pauw zal geen rol vertolken in de nieuwe prestigieuze film ‘De collega’s 2.0’ van zijn goede vriend en regisseur Jan Verheyen. Er zou “na gemeenschappelijk én vriendschappelijk overleg” besloten zijn “om de samenwerking te staken”.

Bart De Pauw zou acteren in De collega’s 2.0, een komische spin-off van de populaire serie De collega’s uit de jaren 70 en 80 op BRTN. Dat meldt de VRT op basis van informatie van producent Mariano Vanhoof. Er werd al ongeveer een jaar over een eventuele rol voor De Pauw gesproken. Het scenario werd wel gedeeltelijk door De Pauw geschreven.

Tot op het laatste moment zou Verheyen nog een rol voor De Pauw open gelaten hebben. “De Pauw had gehoopt dat de onderzoeksrechter de zaak al geseponeerd zou hebben. Eens dat gebeurd is, kan hij verder. Maar het ziet er naar uit dat dat niet voor de nabije toekomst is”, zegt een bron in het weekblad Dag Allemaal.

Dat was dus lang voordat de televisiemaker in opspraak kwam wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag. In november 2017 liet de VRT weten de samenwerking met De Pauw stop te zetten. De Pauw was tot dan presentator van het quizprogramma Twee tot de zesde macht. Het parket startte destijds een gerechtelijk onderzoek op.

Beste voor productie

Volgens producer Vanhoof werd er voor de beslissing om De Pauw al dan niet te schrappen vooral gekeken naar wat het beste is voor de productie. De première van De collega’s 2.0 wordt in december 2018 verwacht. Er zullen maar liefst acht acteurs uit de originele serie opduiken.

Het verhaal van de film: een nieuw, ambitieus diensthoofd plant een teambuilding-weekend.

vtm nieuws

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899