Left Right
scrollTop top

Bart De Pauw neemt ontslag als zaakvoerder bij Koeken Troef!, maar wat betekent dat in de praktijk?


Bart De Pauw neemt ontslag als zaakvoerder bij Koeken Troef!, maar wat betekent dat in de praktijk?

Bart De Pauw, die afgelopen jaar zwaar onder vuur kwam te liggen na meerdere klachten over seksueel grensoverschrijdend gedrag, is niet langer zaakvoerder bij zijn productiehuis Koeken Troef!. De Pauw heeft zelf ontslag genomen als zaakvoerder. Het is nog niet duidelijk of hij een rol zal blijven spelen binnen het productiehuis. 

Televisiemaker en presentator Bart De Pauw is niet langer zaakvoerder bij Koeken Troef!, het productiehuis dat hij in 2009 oprichtte samen met Helen Perquy. Vanaf 2012 werd het productiehuis geleid door De Pauw en zijn vrouw Ines De Vos. Uit de meest recente gegevens van het Belgisch Staatsblad blijkt dat De Vos nu alleen aan het hoofd staat van het bedrijf.

Ongewenste sms’jes en stalking

In november vorig jaar kwam Bart De Pauw in opspraak nadat verschillende vrouwen die in het verleden met hem hebben samengewerkt hem beschuldigden van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Het zou gaan om misplaatste opmerkingen, ongewenste sms’jes en er werd ook gesproken over stalking.

De Pauw maakte zelf in een videoboodschap bekend dat de VRT beslist had om de samenwerking met hem stop te zetten. Het programma Twee Tot De Zesde Macht, dat gepresenteerd werd door De Pauw en gemaakt werd door zijn productiehuis Koeken Troef!, werd onmiddellijk van het scherm gehaald en later raakte bekend dat de quiz wel terugkeert maar met een andere presentator. Het zou tv-kok Jeroen Meus zijn die de fakkel van Bart De Pauw zou overnemen, al ligt dit nog niet 100 procent vast.

Koeken Troef!

Uit de gegevens van het Staatsblad blijkt nu dat Bart De Pauw niet langer aan het hoofd staat van het productiehuis Koeken Troef!. Het bedrijf heeft nu één zaakvoerder, Ines De Vos, de vrouw van Bart De Pauw.

“Bart De Pauw heeft zelf de beslissing genomen om zich terug te trekken uit de functie van zaakvoerder”, laat Hilde Timmermans van Koeken Troef! weten aan KnackFocus.be. “Hij heeft dit uitsluitend gedaan omwille van de sereniteit in gans dit dossier. Ook wij van Koeken Troef! streven dit na en we zullen ons dan ook beperken tot deze mededeling.”

Zo komt er dus een einde aan de professionele samenwerking tussen De Pauw en De Vos. Eerder dit jaar waren er ook geruchten dat de twee ook een punt achter hun huwelijk zouden hebben gezet. Dit zou ook meegespeeld kunnen hebben in de beslissing van De Pauw om een stap opzij te zetten binnen het productiehuis.

De Pauw zet dus een stap opzij als zaakvoerder van Koeken Troef!, maar niets houdt hem tegen om verder te blijven meewerken aan de programma’s van het productiehuis en zo zijn stempel te blijven drukken binnen het bedrijf waarvan hij zelf aan de basis lag en het uithangbord was en nog steeds is.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899