Batgirl kan ondanks gecancelde film toch nog opduiken in komende DC-projecten

Vorige week maakte Warner Bros. bekend dat de film Batgirl niet meer zal uitkomen. Dat zou alles te maken hebben met andere prioriteiten binnen het bedrijf. Zo zou Warner Bros. meer willen focussen op grote bioscoopreleases en non-fictie documentaires. Toch zou het personage, ondanks de geannuleerde film, nog kunnen opduiken in andere DC-projecten. Dat meldt Variety.

De nieuwste film van regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah zal niet te zien zijn in de bioscoop of op HBO Max. Dat nieuws maakte Warner Bros. vorige week bekend. De opnames van Batgirl zaten er al even op en ook de montage zou, volgens Deadline, bijna klaar geweest zijn.

Ondanks de annulatie van de film zou het personage Batgirl, gespeeld door Leslie Grace, nog kunnen terugkeren in andere projecten. Zij zou vanaf nu officieel deel uitmaken van het DCEU (DC Extended Universe). Wanneer en of ze nog te zien zal zijn, dat valt af te wachten.

Batgirl

Batgirl volgt het verhaal van Barbara Gordon en haar weg naar een superheldenstatus. De rol van Barbara was weggelegd voor Leslie Grace, die vorig jaar al te zien was in In The Heights van Lin-Manuel Miranda. Ook Michael Keaton stond op de set van de nieuwe film. Batgirl komt er dus niet meer, maar dat neemt niet weg dat het personage nu kan terugkeren in andere projecten.

Volgens Variety zouden Warner Bros.-bazen Michael De Luca en Pam Abdy aan het kijken zijn naar andere opties voor de superheldin. Daarbij zijn nog geen specifieke projecten bekendgemaakt, maar als we naar de toekomst van DC kijken, kunnen we toch al een aantal voorspellingen doen.

Projecten

De eerste mogelijkheid is de tweede Joker-film, ook van Warner Bros Pictures. Die film met Joaquin Phoenix en Lady Gaga komt uit in 2024 en kent sowieso een link met Batman en Batgirl. Daarnaast heeft actrice Leslie Grace ook een geschiedenis in musical, waardoor het musicalaspect van Joker: Folie à Deux geen enkel probleem zou zijn. Ook het tweede seizoen van Peacemaker zou een optie zijn.

Meer
Lees meer...