Batman: Arkham Knight, absoluut dé beste superheldengame ooit

Batman: Arkham Knight, absoluut dé beste superheldengame ooit

Ook zo’n fan van Batman? Wel, hij is onze favoriete superheld en ow yes, hij is terug van weggeweest. Batman: Arkham Knight is de laatste game in Rocksteady’s trilogie en is uitgeroepen tot game van de maand in juni. En terecht. Deze game is doordrenkt met de typische donkere Batman-sfeer, heeft een ijzersterk verhaal, een doordacht vechtsysteem en is grafisch een meesterwerk. Welkom in Gotham. Jij bent de Batman.

Wat zijn superhelden zonder bad guys? Wat is Gotham zonder chaos? En wat is een goed verhaal zonder goede storytellers? Niets, inderdaad.

Deze keer zorgt Scarecrow (stem van John Noble van onder andere Fringe) ervoor dat de burgers Gotham verlaten en criminelen zoals The Penguin, Two-Face, The Riddler en Firefly de stad overnemen. Hoe? Door te dreigen een hallucinogeen gas op de stad, en misschien zelfs op de wereld, los te laten. Scarecrow krijgt de hulp van de Arkham Knight, een nieuw personage, die over een leger huurlingen en drones beschikt om de stad over te nemen. Wie anders dan Batman (stem van Kevin Conroys bekend van de Batman comics) kan deze villains stoppen?

Uiteraard staat Batman in contact met de politie van Gotham. Samen met commissaris Gordon, gespeeld door Jonathan Banks (Mike uit Breaking Bad/Better Call Saul), doet hij er alles aan om Scarecrow te verslaan. Daarnaast krijgt Batman steun van zijn trouwe sidekicks Robin en Nightwing. Oh ja, ik mag ook Catwoman zeker niet vergeten … Rrrrrrrr. Deze personages zijn af en toe speelbaar.

Gevarieerde gameplay

Gotham in een open wereld

Het is mogelijk drie eilanden van Gotham te verkennen. Batman handelt enkel ‘s nachts en dat schept een speciale stemming in de game. Daarbovenop regent het constant in de neonverlichte straten van Gotham. Dat creëert een donkere maar typische Batman-sfeer. Lekker!

Je kan jezelf te voet verplaatsen, maar als je sneller van punt A naar B wil reizen, kan je gebruik maken van een grijphaak die je op gebouwen, torens, bruggen, enz kan richten. De cape van Batmans kostuum wordt een flysuit wanneer je ergens afspringt. Het levert echt prachtige beelden op wanneer je boven Gotham zweeft. Maar wat is Batman zonder zijn Batmobiel? Die is voor de eerste keer ook speelbaar in deze game. Meer informatie over de Batmobiel vind je verder in deze recensie.

Keihard knokken

Het vechtsysteem in Arkham Knight is vetter dan ooit. Knokken, wegduiken en aanvallen afblokken, verloopt zeer soepel. Je bent vrij om te kiezen hoe je een gevecht begint. Je kan vanuit de lucht recht in een groep vijanden duiken of je kan ze, waar mogelijk, één voor één uitschakelen.

Nieuw in deze game is de multi-takedown optie waarbij je dus meerdere vijanden kan vellen in slow-motion. Uiteraard zijn de vertrouwde combo’s ook deze keer een belangrijk deel van het vechtsysteem. Daarnaast zijn er verschillende nieuwe moves bijgekomen die je kan gebruiken bij een volle combometer.

Vette gadgets

Batman heeft een arsenaal aan gadgets beschikbaar en die kan je op allerlei momenten of in benarde situaties gebruiken. Zoals eerder vermeld heeft Batman een grijphaak om zich te verplaatsen, maar hij heeft er ook één om vijanden naar zich toe te sleuren. Uiteraard heeft hij ook rookbommen en explosieve gel ter beschikking. Daarnaast heef hij ook een afstandsbediening om de Batmobiel mee te besturen. Zo kan je puzzels oplossen of jezelf redden in dodelijke situaties.

Badass Batmobiel

De Batmobiel ziet er werkelijk badass uit en speelt een belangrijke rol in de game. Wanneer je L2 inhoudt verandert de Batmobiel in een tank waarmee je de drones (die een beetje té veel aanwezig zijn) moet kapot knallen. Het is vrij irritant om constant die L2-knop in te houden, maar je kan dit in het optiemenu wel aanpassen onder ‘toggle mode’. In het begin zijn de controls wat wennen maar daarna lukt het aardig om meester te zijn over deze power machine. Je voelt je echt Batman als je met deze bolide over de straten van Gotham scheurt.

Daarnaast is de Batmobiel ook een belangrijk aspect bij het oplossen van raadsels in het verhaal en de die van The Riddler in de zijmissies. Hierbij heb ik wat een dubbel gevoel. De raadsels zijn vaak leuk bedacht, maar de onhandigheid van de Batmobiel neemt veel plezier weg.

Grafisch zeer sterk

Van begin tot einde is Batman: Arkham Knight een echte streling voor het oog. De regen die op Batmans cape valt, de rook, de gezichten van de personages, het detail van de gebouwen in Gotham, … Het ziet er allemaal zo realistisch uit! De graphics zijn echt van een torenhoog niveau en dat bevordert ongetwijfeld de Batman-ervaring.

Eindbeoordeling: 9/10

Batman: Arkham Knight is absoluut dé beste superheldengame ooit. De donkere, regenachtige sfeer in Gotham schept een vreemde maar typische Batman-sfeer. Het verhaal is intrigerend en er zijn voldoende plot twists. De gameplay verloopt soepel en alles ziet er dan nog eens adembenemend mooi uit. Kortom deze game is een toppertje!

Bekijk hier de gameplay trailer

Gesponsorde artikelen