Batterij opladen en tegelijk naar muziek luisteren zonder Airpods? Daar is een (dure) oplossing voor

Batterij opladen en tegelijk naar muziek luisteren zonder Airpods? Daar is een (dure) oplossing voor

Er is al veel (digitale) inkt gevloeid over de draadloze oortjes van de nieuwe iPhone 7 en nu we de details van alle nieuwe features kennen wordt er één ding duidelijk: naar muziek luisteren en je telefoon laden tegelijk, dat lukt niet meer zonder die wireless oortjes. Tenminste, niet tot je het extra accessoire gebruikt dat Apple aanbiedt: de Apple Lightening Dock. Prijskaartje: 45 euro. 

Volgens Apple is de toekomst draadloos: vandaar ook dat ze zwaar investeerden in de AirPods, de wireless oortjes die via lightening-technologie werken. Maar aan die oortjes hangt een prijskaartje en dus voorziet Apple ook een adapter voor wie wél nog met een draad werkt. Alleen, dan kan je je iPhone dus niet laden terwijl je naar muziek aan het luisteren bent.

Om dat euvel te verhelpen heeft Apple nu de lompste oplossing ooit gevonden: een Lightening Dock. Het accessoire, dat 45 euro kost, dient eigenlijk om op je bureau te zetten zodat je telefoon kan laden en je ‘m toch tegelijk vlotjes kan gebruiken. Denk dan vooral aan telefoneren, naar een filmpje kijken of naar muziek luisteren. Maar je kan er dus ook je oortjes met kabel in inpluggen.

Met andere woorden, voor de mensen die weinig vertrouwen hebben in hun capaciteiten om twee losse oortjes niet stante pede kwijt te geraken, maar toch ook willen laden en luisteren tegelijk is de oplossing een extra bakje ertussen steken.

Gesponsorde artikelen