BBC excuseert zich voor grof taalgebruik tijdens concert Demi Lovato maar wordt nadien beschuldigd van homofobie

BBC excuseert zich voor grof taalgebruik tijdens concert Demi Lovato maar wordt nadien beschuldigd van homofobie

Afgelopen weekend zong Demi Lovato op het populaire muziekevenement van de BBC, ‘Biggest Weekend’. Dat optreden werd live uitgezonden op de Britse publieke omroep. De zender ligt nu echter onder vuur omdat ze een boodschap met excuses live in beeld brachten, net nadat de zangeres sexy had staan dansen met een van haar danseressen.

“We verontschuldigen ons als je aanstoot neemt aan iets in deze stream“. Dat was de boodschap die in beeld kwam na het optreden van Demi Lovato.

Sexy dansje

Tijdens haar optreden zocht de zangeres even wat toenadering tot een van haar danseressen en deden ze samen een zwoel dansje. Tegelijkertijd riep ze door de microfoon dat iedereen moet houden van wie hij/zij wil houden. Meteen nadat het dansje afgelopen was, kwam de boodschap met verontschuldigingen in het groot in beeld.

Getty

Homofobie?

De fans wisten even niet wat ze zagen en meteen kwamen er op Twitter reacties waarin de BBC beschuldigd werd van homofobie. Volgens de fans was de boodschap in beeld namelijk gelinkt aan het sexy dansje tussen de twee vrouwen. Ze konden het dan ook niet vatten waarom de BBC zich voor zoiets zou moeten verontschuldigen, alsof twee vrouwen niet dicht tegen elkaar mogen dansen.

Volgens de BBC had de boodschap echter niets te maken met het dansen maar met grof taalgebruik. De Britse omroep vraagt namelijk aan hun artiesten om niet te schelden tijdens hun optredens omdat die live uitgezonden worden op televisie. Trokken de verbolgen fans dan toch te snel hun conclusies? Al is het tegelijkertijd ook wel onduidelijk over welk grof taalgebruik het eigenlijk precies gaat …

Gesponsorde artikelen