Left Right
scrollTop top

BBC organiseert spotgoedkoop festival met Taylor Swift, Ed Sheeran en Noel Gallagher ter vervanging van Glastonbury


BBC organiseert spotgoedkoop festival met Taylor Swift, Ed Sheeran en Noel Gallagher ter vervanging van Glastonbury

Glastonbury, één van de grootste muziekfestivals van Groot-Brittannië, gaat dit jaar niet door om het festivalterrein en het naburige stadje een jaar rust te gunnen. Daarom organiseert de openbare omroep BBC een ‘The Biggest Weekend’. Vandaag werden de acts aangekondigd en ’t is niet mis. Onder andere Taylor Swift, Ed Sheeran, Noel Gallagher en Manic Street Preachers treden in mei op op vier sites in Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland.

De Britse openbare omroep BBC kondigde vorig jaar al aan dat het, om te compenseren voor de afgelasting van Glastonbury, een nieuw muziekevenement ‘The Biggest Weekend’ zou organiseren op meerdere locaties. Het vierdelig festijn zal doorgaan in Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland van 25 tot 28 mei. We weten wel al dat Glastonbury volgend jaar zal doorgaan van 26 tot 30 juni 2019.

“BBC Music heeft de natie altijd samengebracht op speciale momenten”, zegt Bob Shennan, directeur van BBC Music en BBC Radio, in het Brits muziektijdschrift NME. “Dit is het grootste muziekevenement waar de BBC zich ooit aan gewaagd heeft. We zullen de muzikale diversiteit van de vier hoeken van het land vieren door de beste Britse naar de wereld te brengen en de beste muziek van de wereld naar het VK.”

Enthousiasme alom

“Ik ben zo blij om deze zomer deel uit te maken van ‘The Biggest Weekend’”, zegt Ed Sheeran. “Ik heb het altijd fantastisch gevonden om op het (kleinere, red.) festival Big Weekend van Radio 1 op te treden. Dit jaar wordt het nog groter. Bring it on Swansea!”

Het statement van Manic Street Preachers: “The Biggest Weekend gaat in Belfast door, wat op zich al geweldig is. We hebben daar door de jaren heen veel gespeeld. Eén van onze beste optredens ging er in 1990 door in concerthal The Limelight. Sindsdien treden we vaak op in Belfast en het is altijd geweldig geweest. Het is tof om de boodschap van 6 Music ver en wijd te verspreiden.

Indrukwekkende line-up

En wat schaft de pot? Schoon volk! De voorlopige line-up:

 • Taylor Swift en Ed Sheeran in Swansea in Wales (26 en 27 mei voor BBC Radio 1)
 • Noel Gallagher’s High Flying Birds en Nigel Kennedy met de BBC Schotse Symfonie in het Schotse Perth (25 mei voor BBC Radio 3 en 26 mei voor BBC Radio 2)
 • Billy Ocean, Snow Patrol, Eliza Carthy & The Wayward Band en Nigel Kennedy met de BBC Schotse Symfonie in het Engelse Coventry (27 mei voor BBC Radio 2 en 28 mei voor BBC Radio 3)
 • Beck, Courtney Barnett, Manic Street Preachers en Public Service Broadcasting in Belfast (Noord-Ierland) (25 en 26 mei BBC 6 Music)

Spotgoedkoop

Tickets voor de vier feestjes zijn vanaf 12 februari verkrijgbaar. En ze zullen belachelijk weinig kosten: 18 pond plus 4,50 pond boekingskosten (in totaal zo’n 25,50 euro). Er zullen maar liefst 175.000 tickets beschikbaar zijn, waarvan een bepaald percentage voorbehouden wordt aan geïnteresseerde buurtbewoners. Tickets zullen hier beschikbaar zijn.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.388.802
 • Aantal
  doden
  1.118.083
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  230.480
 • Aantal
  doden
  10.443
Duitsland plaatst Alpengebied in lockdown Icon
12:50

Duitsland plaatst Alpengebied in lockdown

Duitsland heeft Berchtesgadener Land, een regio in Beieren, in lockdown geplaatst. In de regio werden er de afgelopen week 272,8 nieuwe besmettingen per 100.000...