BBC maakt twee uur durende televisieshow met naaktmodellen

Schilderen
Pexels

BBC komt met een nieuw format op de proppen. Het programma zal de toepasselijke naam Life Drawing Live krijgen. En zoals de naam doet vermoeden gaat het programma over tekenen. Speciaal daaraan is dat er op tv verschillende naaktmodellen getekend worden. En dat doen de mensen gewoon thuis vanuit hun luie zetel.

Het nieuwe televisieprogramma Life Drawing Live zal uitgezonden worden op BBC Four. Momenteel gaat het over een eenmalige special die uitgezonden zal worden op tv. Die special zal ongeveer twee uur duren. De deelnemers aan het programma zullen verschillende naaktmodellen voorgeschoteld krijgen. Dat zullen zowel mannen als vrouwen zijn. 

Tekening doorsturen

Daphne Todd en Lachlan Goudie zullen het televisieprogramma in goede banen leiden. Todd is een Britse kunstenares en won in 2010 de BP Portrait Award. Die won ze met een schilderij van het stoffelijk overschot van haar honderdjarige moeder. 

Het opzet van het programma is in ieder geval speciaal te noemen. Zo kunnen deelnemers van thuis uit de naaktmodellen natekenen. Tijdens de uitzending kunnen ze die doorsturen naar de studio. Daar zullen verschillende experts de tekeningen beoordelen. Volgens BBC Four, waar het programma uiteindelijk uitgezonden zal worden, zullen de modellen op een nette manier in beeld gebracht worden. 

Snelle televisie vs. Langzame televisie

De producent van de nieuwe serie, Cassian Harrison, vertelde aan The Times dat de populariteit van tekenen of schilderen van naaktmodellen in Groot-Brittannië toeneemt. “Er zijn veel amateurkunstenaars die behoefte hebben aan dergelijke cursussen: lessen waarin de menselijke anatomie centraal staat.”

De nieuwe serie gaat volgens Harrison in tegen de televisie die we tegenwoordig voorgeschoteld krijgen. Zo moet alles vandaag snel gaan. “Het moet allemaal snel, flitsend en luidruchtig zijn. Life Drawing Live is juist een langzame show die kijkers in een lagere versnelling zet en de gelegenheid geeft zich in alle rust te concentreren op de schoonheid van het menselijke lichaam.”

De show zal vanaf het voorjaar te zien zijn op BBC Four. Of het format ook naar België komt en of het al verkocht is aan andere landen is nog niet bekend. 

Gesponsorde artikelen