BBC werkt samen met platenlabel Destiny’s Child voor nieuw Eurovisienummer

Eurovision Song Contest
GettyImages

De Britten gaan volgend jaar iets anders doen met de voorrondes van het Eurovisiesongfestival. De BBC schrapt namelijk de nationale voorrondes die de omroep sinds 2016 houdt. BBC Studios gaat voor de volgende editie samenwerken met platenmaatschappij BMG om een artiest te vinden die het Verenigd Koninkrijk zal vertegenwoordigen.

Voor de volgende editie van het Eurovisiesongfestival gaat het Verenigd Koninkrijk niet langer gebruik maken van de voorrondes. Dat besliste de openbare omroep, BBC. Vanaf 2016 had de zender een eigen programma waarvan de winnaar uiteindelijk de performance moest leveren tijdens de finale van Eurovisie.

Platenlabel

Nu besliste BBC om dat idee te laten varen. BBC Studios heeft meerdere platenlabels benaderd om ideeën te pitchen over de nieuwe artiest voor Eurosong. “BMG en BBC Studios delen dezelfde visie om een nummer te kiezen met een brede internationale aantrekkingskracht en een artiest die de geest en waarden belichaamt van het Eurovisiesongfestival”, dat vertelt BBC aan BBC News.

Die platenmaatschappij bedacht in 2015 onder andere het nummer voor de Zweed Måns Zelmerlöw. Die won in dat jaar ook het Eurovisiesongfestival. Ook Netta van Israël tekende een contract bij BMG. Daarnaast zaten er ook verschillende groepen bij het platenlabel waaronder One Direction en Destiny’s Child.

Het Verenigd Koninkrijk won al vijf keer het Eurovisiesongfestival, net zoals Nederland, Luxemburg en Frankrijk. Het VK is al zeker van zijn plaats in de finale. Samen met Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje vormen zij de big five. Dit jaar mag ook Nederland rechtstreeks naar de finale omdat zij het festival organiseren.

Rotterdam it is

Dit jaar won Duncan Laurence met zijn nummer Arcade voor Nederland het Eurovisiesongfestival. De artiest ondervond eerst wat problemen met zijn act. Zo was de lichtbal die tijdens het nummer uit het plafond zakte niet goed genoeg tijdens de repetities. Daarom moest er nog heel snel een nieuwe bal gemaakt worden.

Maar die zorgde voor een magisch effect. Samen met de sobere (maar daarom niet minderwaardig) act en de geweldig krachtige stem van Laurence, zorgde hij voor de overwinning voor Nederland. Moest je niet meer exact weten hoe dat eruit zag, dan kan je het hieronder herbekijken.

Nu is eindelijk bekend dat het Eurovisiesongfestival in 2020 doorgaat in Rotterdam. Die stad streed samen met Maastricht voor de locatie van het festival.

Het Eurovisiesongfestival vindt volgend jaar plaats in Ahoy in Rotterdam in de week van 12 mei. Tickets kan je kopen vanaf november of december.

Gesponsorde artikelen