Left Right
scrollTop top

‘Beavis and Butt-head’ maakt comeback op Comedy Central


Beavis and Butt-head
© Beavis and Butt-head. (Bron: ISOPIX)

Goed nieuws voor fans van Beavis and Butt-head: de succesvolle animatiereeks keert na jaren afwezigheid terug op tv. De Amerikaanse zender Comedy Central bestelde twee seizoenen van de serie die uitgroeide tot een cult classic.

Beavis and Butt-head was een tekenfilmreeks die in de jaren negentig te zien was op MTV. De serie focust op twee incompetente tieners die hun dagen vullen met niksen, muziekclips becommentariëren en elkaar uitschelden. De twee cynische personages worden als typische voorbeelden van de ‘Generatie X’ gezien. Hun kenmerkende grinnik “Uh huh huh huh huh” wordt nog steeds nagebootst door fans.

“Tijd was rijp om weer stom te gaan doen”

Bedenker Mike Judge zal de nieuwe afleveringen schrijven en produceren. Hij voorziet zijn twee vuilgebekte personages opnieuw zelf van voice-overs. De nieuwe reeks zal zich focussen op actuele thema’s. Volgens Comedy Central zullen de twee kennismaken met de wereld van ‘Generatie Z’. “Het lijkt dat de tijd rijp was to get stupid again (om weer stom te gaan doen)”, laat Judge weten aan The Hollywood Reporter. “Beavis and Butt-Head waren een bepalende stem voor een generatie. We kunnen niet wachten om te zien hoe ze door de verraderlijke paden van een wereld banen die lichtjaren van hen af ligt”, zegt directeur Chris McCarthy van Comedy Central.

Mike Judge
Bedenker Mike Judge. (Bron: ISOPIX)

‘Beavis and Butt-Head Do America’

Ook in 2011 maakte de serie al een korte comeback. Net als nu behandelde het toen actuele onderwerpen zoals de Twilight-franchise en destijds populaire realityshows als Jersey Shore. In 1996 leidde de populariteit van de serie tot haar eigen film Beavis and Butt-Head Do America.

Er werd nog niet bekendgemaakt wanneer de nieuwe afleveringen uitkomen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  58.641.073
 • Aantal
  doden
  1.387.976
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  558.779
 • Aantal
  doden
  15.618