Beelden OnePlus 6T gelekt en ook zij gaan de Apple-toer op

Beelden OnePlus 6T gelekt en ook zij gaan de Apple-toer op

De OnePlus 6T moet zowat de meest geanticipeerde smartphone na de iPhone XS zijn. Geen bloatware, een herkenbaar operating system en alle luxe van de grote merken: OnePlus belooft veel. De eerste beelden van de OnePlus 6T zijn nu ook gelekt en het ziet er veelbelovend uit. 

Als je niet al vasthangt aan je eigen merk en je zoekt een smartphone die jou vooral veel vrijheid geeft, dan is een OnePlus misschien wel iets voor jou. En OnePlus z’n nieuwste worp, de OnePlus 6T, wordt in oktober verwacht, maar de eerste beelden, die zijn wel al gelekt. Daarbij wordt ook meteen duidelijk dat één element veel aan een iPhone Xs doet denken.

Geen headphonejack

De OnePlus 6T zal het volgens die beelden namelijk moeten doen zonder headphonejack. Het kan best dat die afbeeldingen vooral concepttekeningen zijn en dat de headphonejack er gewoon niet opstaat, maar een bij een lek dat zo dicht bij de releasedatum ligt, durven we dat te betwijfelen. Overigens is een ‘lek’ bij OnePlus ook geen drama, het bedrijf is zelf niet beschaamd om regelmatig beelden aan het publiek te geven.

Dat er geen traditionele headphoneingang is, wil niet zeggen dat de OnePlus 6T helemaal de Appletoer opgaat. In plaats van de 3,5mm-ingang zit er namelijke en USBC-poortje: je zal dus gewoon op zoek moeten naar oortjes die daarmee compatibel zijn. Voor AirPod-fenomenen moeten we vooralsnog niet bang zijn.

Meer scherm

Ook al geweten is dat ook de OnePlus 6T de druppelvormige inkeping zal hebben, in plaats van een vierkante of rechthoekige. Dat oogt iets soepeler, maar laat vooral ook doe om de randen van de smartphone steeds smaller te maken. Bij Apple proberen ze steeds meer in de richting van een randloze iPhone te werken, ook OnePlus evolueert steeds meer in die richting.

De OnePlus waarschijnlijk de best gekende onder de smartphones zonder bloatware. Dat zijn de apps die automatisch op je smartphone staan, maar die je misschien helemaal niet nodig hebt. Op pakweg een Samsung of Huawei kan je die niet verwijderen, op een OnePlus staan ze er gewoonweg niet op.

Releasedatum OnePlus

Normaal komt OnePlus rond half november met hun releases, maar dit jaar ziet het ernaar uit dat de OnePlus T6 al op 17 oktober zal uitkomen. Als de geruchten kloppen, zal ie 550 dollar kosten, da’s zo’n 519 euro. Hier zijn trouwens nog smartphones die minder kosten dan een iPhone, maar het even goed doen. Ook de oudere OnePlus 6 doet het trouwens nog uitstekend.

Gesponsorde artikelen