Beelden van de set van ‘Game of Thrones’ zijn enorme spoiler voor seizoen 8

Beelden van de set van ‘Game of Thrones’ zijn enorme spoiler voor seizoen 8

Het achtste, en laatste, seizoen van ‘Game of Thrones’ moest en zou spoilervrij blijven. Daarvoor werden draconische maatregelen genomen. Maar nu zijn er toch beelden opgedoken van de set, die wel eens een grote spoiler kunnen zijn voor het nieuwe seizoen. Wie het laatste seizoen niet gespoiled wil zien, houdt hier dus beter op met lezen!

De makers willen er alles aan doen om het laatste seizoen van Game of Thrones zo geheim mogelijk te houden. Acteurs die maar op het laatste nippertje het scenario krijgen, verschillende fake scènes opnemen, … ze gaan geen maatregelen uit de weg om het achtste en finale seizoen van de fantasyhit spoilervrij te houden.

Winterfell

Pottenkijkers op de set zijn uiteraard ook ten strengste verboden. Maar sommige dingen kan je nu eenmaal al zien vanop een grote afstand. Zo werd eerder al duidelijk dat de Winterfell-set, in Noord-Ierland, een pak groter zou gaan zijn. Er werden meer en grote omwallingen en torens gebouwd op de al grote set van Winterfell, iets wat ze normaal met CGI oplossen. En dat kan maar één ding betekenen: Winterfell zal een drukbezochte plaats worden in seizoen acht.

Een echte spoiler is dat nog niet. Nu de Night King en z’n leger voorbij The Wall zijn geraakt, zal het nog maar een kwestie van tijd zijn voor ze Winterfell bereiken. Maar de nieuwste beelden die gelekt zijn van de set kunnen dan weer wel een enorme spoiler zijn. Op beelden vanop een nabije autoweg is te zien hoe die enorme Winterfell-set in vuur en vlam staat. En het is klaarblijkelijk niet zomaar een klein brandje. De gigantische constructies zijn vervat in metershoge vlammen.

HBO

Oranje vlammen. Of toch blauw? Of groen?

Maar wat betekent dat? Met het leger van de Night King dat zijn weg baant naar Winterfell, lijkt een groot gevecht in het aankomende seizoen van Game of Thrones daar onafwendbaar. En dan zijn deze beelden geen hoopvol teken voor Jon Snow en co. Winterfell in vuur en vlam kan natuurlijk een aantal dingen betekenen. Zijn de vlammen het werk van de twee overgebleven draken van Daenerys? De vlammen op de beelden zijn dan wel gewoon geel en oranje, in post-productie kunnen die kleuren makkelijk aangepast worden.

Waarom? Misschien worden ze wel blauw gemaakt. Dat zou erop kunnen wijzen dat de vlammen het werk zijn van Viserion, de draak van Deanerys die de Night King vakkundig uit de lucht wist te werpen en daarna in zijn leger opnam. Of worden de vlammen groen? Dan zou de brand weer het werk kunnen zijn van Cersei. Heeft zij nog wat tonnen wildfire over die ze onder Winterfell heeft laten planten?

2019

Dat Winterfell zal vallen, is door deze beelden wel duidelijk. Maar wat dat juist betekent, daar hebben we voorlopig nog het raden naar. Wij kunnen nu echt niet meer wachten op het nieuwe seizoen van Game of Thrones. Dat 2019 er maar snel aankomt!

Gesponsorde artikelen