Befaamde sportkrant zet één Belg in het EK-flopelftal: Carrasco krijgt een stevige onvoldoende

Befaamde sportkrant zet één Belg in het EK-flopelftal: Carrasco krijgt een stevige onvoldoende

De Belgische voetballer Yannick Carrasco speelde afgelopen seizoen de pannen van het dak bij Atlético Madrid. Maar op het EK was het veel minder, en dat ziet hij nu ‘beloond’ met een eer die geen enkele voetballer leuk kan vinden: een plaats in het flopelftal van de befaamde Franse sportkrant L’Équipe. Courtois en Hazard kregen van de krant dan weer een positieve score en staan in het topelftal.

Na een schitterend seizoen bij Atlético Madrid zou Yannick Carrasco zich in de Franse zevende hemel helemaal ontbolsteren als één van de smaakmakers op het EK. Althans, dat dachten en hoopten veel voetbalkenners en supporters. De voorbije maanden voetbalde hij immers op een andere planeet. Carrasco scoorde zelfs als eerste Belg ooit in de finale van de Europacup I/Champions League.

Maar voetbal is nog altijd geen wetenschap. Zo is hij tijdens het EK opnieuw met beide voeten op de grond belandt, want zijn EK was niet goed. De gerenommeerde Franse sportkrant L’Equipe doet er een flinke schep bovenop en plaats de aanvaller in het EK-flopelftal. Met een 3,67 op 10 is hij volgens de krant zwaar gebuisd. Daarmee is hij een van de vier meest teleurstellende EK-spelers. De andere spelers zijn de Turken Arda Turan en Gökhan Gönül, en de Zwitser Haris Seferovic. Het flopelftal bestaat verder uit toppers zoals de doelman van Engeland Joe Hart en Spaans kapitein Sergio Ramos.

Barcelona?

Vermoedelijk laat Carrasco zich zijn EK-flop niet aan het hart komen, want de toekomst oogt mooi. Het blijven natuurlijk geruchten, maar Carrasco zou op weg zijn naar Barcelona. Hij weigerde namelijk een contractverlenging van zijn huidige werkgever. Dat meldt de Spaanse sportkrant Marca.

L’Equipe stelde trouwens ook een topelftal op. Eentje om fier op te zijn want zowel Courtois als Hazard staan erin.

Gesponsorde artikelen