Begin maar te oefenen! Er komt er officieel WK FIFA 18 en zo kan ook jij je proberen kwalificeren

Begin maar te oefenen! Er komt er officieel WK FIFA 18 en zo kan ook jij je proberen kwalificeren

Goed nieuws voor alle fans van het voetbalspel FIFA want producent EA SPORTS en de Wereldvoetbalbond FIFA organiseren samen een officieel wereldkampioenschap FIFA 18. De 32 beste spelers ter wereld nemen het op de eWorld Cup in augustus 2018 tegen elkaar op, maar de kwalificaties beginnen al op 3 november.

EA SPORTS FIFA is al lang de populairste en volgens velen ook de beste voetbalgame. Een groter punt van discussie tussen vrienden is meestal wie van hen nu juiste de beste speler is. Daar wil de gameproducent samen met de Wereldvoetbalbond iets aan doen en daarom organiseren ze een officiele eWorld Cup.

Spelers kunnen zich op verschillende manieren proberen kwalificeren voor dat wereldkampioenschap. Voor professionele komen er grote live-events, maar ook gewone gamers maken kans.

Online kwalificeren vanaf 3 november

Voor hen worden online FIFA Ultimate Team Champions Weekend Leagues georganiseerd, waarvan het eerste tornooi al op vrijdag 3 november start. De 128 beste spelers op die online tornooien mogen naar één van de twee live kwalificatietornooien: in januari of april 2018. De uitblinkers daar spelen in juni 2018 op een play-offevent voor een plaats op het officiële WK FIFA 18.

De wedstrijden op die tornooien worden gespeeld op Xbox One of op PlayStation 4 en spelers moeten minimum 16 jaar zijn. Andere vereisten om te mogen deelnemers kan je lezen op de website van EA SPORTS.

Check hier het kwalificatieschema:

Zin om mee te doen? Schrijf je dan hier in!

Gesponsorde artikelen