‘Bejaarde, uit rusthuis ontsnapte mannen’ op metalfestival Wacken blijken nu uit inrichting te komen

‘Bejaarde, uit rusthuis ontsnapte mannen’ op metalfestival Wacken blijken nu uit inrichting te komen

Eerder deze week kwam er in de pers een bericht over “bejaarde” mannen die uit het rusthuis ontsnapt waren om naar het metalfestival Wacken te gaan. Uit een nieuwe update van de Duitse politie blijkt nu dat ze helemaal niet op het festivalterrein gingen en dat het eigenlijk om patiënten uit een psychiatrische inrichting ging. Op de koop toe zouden ze zich ook zat gedronken hebben net buiten het festivalterrein.

Het verhaal over de twee uit het rusthuis weggelopen senioren die op het Duits metalfestival Wacken Open Air gevonden werden, blijkt niet helemaal te kloppen.

Zo geeft de Duitse politie nu via de Duitse televisiezender Deutsche Welle toe dat ze bij de eerste berichtgeving foute informatie gegeven hebben. Uit het nieuwe statement van de politie blijkt dat de mannen amper 58 en 59 jaar oud zijn en dat ze uit een voorziening ontsnapt waren voor mensen met mentale problemen, dus niet uit een rusthuis.

Nooit op festival geweest

Verder zijn de mannen nooit naar het festival zelfs gegaan, maar wel naar het dorp Wacken om te “feesten”, klinkt het. “Ze hebben problemen met hun mentale gezondheid”, meldt de politie. “Ze zijn allebei naar Wacken (het dorp, red.) gegaan om te feesten en alcohol te consumeren.” Het duo zou uiteindelijk “in een hulpeloze situatie” verkeerd hebben.

De twee mannen werden naar de tent van de eerstehulpdiensten voor festivalgangers afgevoerd en zo is de verwarring en de uiteindelijk foutieve berichtgeving ontstaan.

Grootste metalfestival ter wereld

Wacken Open Air (W:O:A) is het grootste metalfestival ter wereld. Het vindt plaats in het kleine dorpje Wacken in Sleeswijk-Holstein, Noord-Duitsland. Het festival wordt jaarlijks georganiseerd tijdens de eerste week van augustus.

Sinds 2007 verkocht het festival telkens uit. Daarmee kan Wacken Open Air ondertussen rekenen op meer dan 85.000 aanwezigen (waarvan 10.000 genodigden, dorpsbewoners en vrijwilligers). In die periode groeide het aantal bands van 70 tot meer dan 170 verspreid over acht podia.

Gesponsorde artikelen