Bekende koppen brengen ‘Pitch Perfect’-ode met Kelly Clarkson en ook jij zingt ongetwijfeld mee

Bekende koppen brengen ‘Pitch Perfect’-ode met Kelly Clarkson en ook jij zingt ongetwijfeld mee

Since U Been Gone lanceerde Kelly Clarkson recht van het Idols-podium naar de hitlijsten en dat zorgde dan weer voor een ware invasie van talentenprogramma’s. Om Clarksons succes te vieren, vroeg Jimmy Fallon aan een bende celebs om het iconische nummer te brengen. En daarmee bracht hij onverwacht ook een ode aan Pitch Perfect. Check het hieronder!

Als jij jong was in de nillies, heb je sowieso Since U Been Gone, dé single waarmee Kelly Clarkson het internationaal maakte, meegezongen. Clarkson is de allereerste winnares van de originele versie van Idool (Idols). Na haar debuutalbum maakte ze Breakaway met de gelijknamige single op, maar met Since U Been Gone brak ze overal door.

Hier zijn 10 levenslessen uit Pitch Perfect.

Idool-audities

Wij zagen in de eerste editie van Idool vooral dat elk derde meisje zich spiegelde in Anouk. Nobody’s Wife en Michel werden ontiegelijk veel gezongen, soms tot frustratie van de jury. Maar in de Verenigde Staten hebben de Idool-gewilligen een ster van het programma om zich te gaan spiegelen. Since U Been Gone heeft daar een vergelijkbare cultstatus.

Kijk hier nog eens naar de repititiebeelden van de eerste Pitch Perfect-film.

Dus vond gastheer Jimmy Fallon er in zijn praatprogramma Tonight with niet veel beter op dan aan een hoop bekende gasten te vragen om, Idool-gewijs, een mash-up te maken van Since U Been Gone. Het resultaat is vrij spectaculair. Fallon zelf, die best wat stem kan houden, wordt vergezeld door Shaquille O’Neil, John Oliver, Rachel Brosnahan, Mumford & Sons, Meghan Trainor en Anthony Anderson and The Roots. Clarkson zelf mag natuurlijk ook meezingen. Kijk zelf maar!

Ja, mooie video van Fallon. Alleen, wij kregen direct nostalgische kriebels naar dat ànder Idool-moment, van begin dit decennium. Want het filmpje doet, misschien is dat de bedoeling, wel heel erg denken aan de audities in de eerste Pitch Perfect-film. Daarbij moeten de kandidaat-Barden Bella’s Since U Been Gone ten beste brengen. Herinner je je deze nog?

De auditiescène uit Pitch Perfect

De eerste Pitch Perfect-film werd een onverhoeds succes in 2012, mede door de performance van Anna Kendrick. Zij scoorde overigens ook een onverwachte hit met haar auditie in de eerste film: Cups (When I’m Gone). Geef toe, jullie hebben ook al geprobeerd om met een plastic bekertje de volledige Cups-song mee te doen. Nog één keer.

Kijk nog eens naar Anna Kendricks Cups (When I’m Gone)

Aca-mazing. Bedankt voor de nostalgie, Jimmy Fallon!

Gesponsorde artikelen