Bekijk de eerste trailer van de nieuwe ‘Doctor Who’ en haar drie companions

Bekijk de eerste trailer van de nieuwe ‘Doctor Who’ en haar drie companions

De BBC heeft de eerste trailer gelost van het elfde seizoen van ‘Doctor Who’. Daarin zien we eindelijk de nieuwe Doctor aan het werk tijdens haar avonturen door tijd en ruimte en dat is deze keer nog specialer dan anders. Jodie Whittaker wordt namelijk de eerste vrouw die de hoofdrol krijgt in de populaire Britse serie.

Tien seizoenen en twaalf Doctors hebben we al te zien gekregen, maar nu vond de BBC het eindelijk tijd voor een vrouwelijke Doctor Who. Jodie Whittaker (bekend van Broadchurch) krijgt de eer om het iconische personage te vertolken in het elfde seizoen van de reeks.

Hoewel het de normaalste zaak van de wereld lijkt dat de rol van The Doctor ook door een vrouw vertolkt kan worden, zorgde die keuze toch voor een pak commotie. Heel wat mensen stuurden een klacht naar de BBC en ook voormalig Doctor Who Peter Davison liet zich negatief horen. Whittaker zelf reageerde daar recent nog op door te zeggen dat ze geen man of vrouw speelt, maar een alien.

Nieuwe companions, nieuwe showrunner

Whittaker, die David Capaldi vervangt, is niet het enige nieuwe gezicht in het elfde seizoen van Doctor Who. Ook companion Bill (Pearl Mackie) wordt vervangen, en wel door drie nieuwe gezichten: Graham (Bradley Walsh), Yasmin Khan (Mandip Gill) en Ryan Sinclair (Tosin Cole).

De nieuwe showrunner van Doctor Who is dan weer Chris Chibnall, die eerder met Whittaker samenwerkte in Broadchurch. Hij vervangt na vijf seizoenen Steven Moffat.

Eerste trailer

De eerste trailer van het elfde seizoen, met ook de eerste echte beelden van Jodie Whittaker als The Doctor, zijn gisteren getoond tijdens San Diego Comic-Con. Kort daarna verschenen ze voor het brede publiek online.

De trailer, die eigenlijk meer een teaser is, toont Whittaker in verschillende werelden. We zien haar ook kennis maken met haar drie nieuwe companions.

Sonic screwdriver

Naast die korte trailer vertelde showrunner Chibnall in San Diego ook wat we mogen verwachten van het nieuwe seizoen. Zo komen we in de eerste aflevering eindelijk te weten hoe Doctor Who aan de sonic screwdriver komt.

De Daleks, de genetisch gemanipuleerde robot-mutanten, komen dan weer niet terug in het nieuwe seizoen. Daarentegen is er wel plaats voor heel wat nieuwe monsters. Hoe die eruit gaan zien, is nog een verrassing want in de trailer zijn er alleen mensen te zien.

De tien afleveringen zullen telkens op zichzelf staan en Chibnall beloofde de fans “less old stuff returning, more new treats”. Daardoor zou het nieuwe seizoen, dat in de helft op de BBC te zien zal zijn, ideaal zijn om kennis te maken met de serie zelfs als je nog nooit een aflevering van Doctor Who hebt gezien.

Bekijk de trailer van Doctor Who seizoen 11:

“All right, this is gonna be fun!”

Gesponsorde artikelen