Bekijk hier alle foto’s van de tweede Royal Wedding in Groot-Brittanië dit jaar

Bekijk hier alle foto’s van de tweede Royal Wedding in Groot-Brittanië dit jaar

Vandaag vond in Londen de tweede Royal Wedding van het jaar plaats. Nadat prins Harry eerder dit jaar trouwde met Meghan Markle, was het nu de beurt aan zijn nicht prinses Eugenie. Zij trouwde met haar jarenlange vriend Jack Brooksbank op een ceremonie die bijgewoond werd door heel wat bekende namen.

Vandaag was het opnieuw feest in Groot-Brittannië, want voor de tweede keer dit jaar werd er een Royal Wedding gevierd. Al was deze Royal Wedding iets minder gehyped dan die van prins Harry en de Amerikaanse actrice Meghan Markle. Het was nu het nichtje van Harry, prinses Eugenie, die in het huwelijksbootje stapte met haar vriend Jack Brooksbank.

Eugen-wie?

Prinses Eugenie is niet de bekendste prinses van het Britse koningshuis, dat komt omdat ze niet meteen aanspraak maakt op de troon. Eugenie is op dit moment negende in lijn voor de troon, maar alle mogelijke kinderen van William en Harry, alsook die van haar eigen zus, zouden haar nog voorgaan.

Eugenie is de dochter van de Britse prins Andrew, de zoon van de Queen, en zijn voormalige echtgenote Sarah Ferguson. Eugenie is de jongste dochter van prins Andrew, nog een oudere dochter heeft, Beatrice. Prinses Eugenie is nu 28 jaar oud en trouwde vandaag met haar vriend van zeven jaar, Jack Brooksbank.

De jurk

Eugenie droeg een jurk van het modelabel Peter Pilotto. Ze vroeg naar verluidt uitdrukkelijk om een jurk met een rugdecolleté om haar litteken te tonen. Eugenie heeft dit litteken te danken aan een operatie toen ze twaalf jaar oud was. Toen leed Eugenie aan scoliose, waardoor haar ruggengraat krom groeide. Door de operatie werd deze opnieuw rechtgezet. De chirurg die de operatie toen uitvoerde was overigens ook uitgenodigd op het huwelijk.

Eugenie droeg ook, naar Britse traditie, een tiara. Deze werd aan haar uitgeleend door de Queen herself. Het was een Greville Emerald Kokoshnik Tiara met briljanten en diamanten. Ook heeft de tiara zes groene smaragden.

Prinses Eugenie droeg een jurk van ontwerper Peter Pilotto:

Met een enorme sleep:

Het bruidspaar reed in een koets door Londen:

Uiteraard waren ook prins Harry en zijn kersverse echtgenote Meghan Markle van de partij:

Ook prins William en Kate Middleton hoorden tot de genodigden:

De hoogzwangere zus van Kate Middleton, Pippa, was ook aanwezig:

Prins George en prinses Charlotte, de kinderen van William en Kate, waren de bruidskindjes van dienst:

Er stonden heel wat bekende mensen op de gastenlijst: zoals Cara Delevingne:

Maar ook topmodel Naomi Campbell:

En actrice Demi Moore:

Gesponsorde artikelen