“Belachelijke vent!” Staaltje van ‘klasse’ in het profvoetbal: trainers zeiken elkaar af op persconferentie

“Belachelijke vent!” Staaltje van ‘klasse’ in het profvoetbal: trainers zeiken elkaar af op persconferentie
youtube

“Ik moet nog veel leren van jou, je hebt een groot palmares.” Een bijzonder harde Michel Preud’homme, trainer van Club Brugge, was duidelijk niet gediend van de uitspraken die zijn collega bij KV Oostende, Fred Vanderbiest, lanceerde. “Belachelijke vent”, riep die daarop Preud’homme toe. 

Bij KV Oostende, het “sympathieke weireldploegsje”, zoals ze zichzelf graag noemen, zijn ze zich blijkbaar van geen kwaad bewust. Op hun website staat het filmpje, waar de twee trainers van eersteklasseploegen vlot heen en weer schieten naar elkaar tijdens een persconferentie na de match, nog steeds bovenaan. 

Preud’homme mekkerde op die persconferentie dat zijn spelers niet beloond waren voor hun harde werk. “Wij werken ook hard hoor”, reageerde Vanderbiest. “Maar dit is voetbal, discutabele fases zullen er altijd zijn. Soms zit het eens mee en soms eens tegen.”

Preud’homme zag het meteen als een reactie, en reageerde: “Je moet je niet aangevallen voelen, het gaat over niet beloond worden.” “Nee, jij valt nooit iemand aan”, reageerde Vanderbiest bijzonder cynisch. Preud’homme gaf daarop een veeg uit de pan, nog net hoorbaar in de micro: “Ik moet nog veel leren van u, jij hebt een groot palmares.” Volgens Sporza riep Vanderbiest daarop nog: “Belachelijke vent!”. Dat laatste is niet meer te zien in het filmpje. 

Gesponsorde artikelen