Belangrijk nieuws voor wintersporters: vanaf 1 februari worden de Franse snelwegen duurder

Belangrijk nieuws voor wintersporters: vanaf 1 februari worden de Franse snelwegen duurder

De toltarieven voor de Franse snelwegen stijgen op 1 februari 2018 met 1,03 tot 2,04 procent. In 2016 en 2017 gingen de prijzen nog met gemiddeld 1 procent omhoog. De tarieven stijgen door de inflatie en de vastgelegde contracten tussen de Franse staat en de bedrijven die de tol innen.

De Franse regering en de Société d’Autoroutes zijn tot een akkoord gekomen over de nieuwe toltarieven van de Franse snelwegen. Dat meldt de Franse krant le Journal du Dimanche op basis van een officieel document. De toltarieven gaan met 1,03 tot 2,04 procent omhoog. “Deze beslissing is niets nieuw”, zegt een woordvoerder van het ministerie van Transport. “De contracten werden jaren geleden al vastgelegd.” De extra inkomens zullen ook gebruikt worden voor onvoorziene wegenwerken. Het Frans ministerie van Transport stelt de exacte prijzen donderdag voor aan de commissie van gebruikers. Die bestaat onder meer uit zo’n 40 miljoen chauffeurs.

Heel wat wintervakantiegangers zijn nu al aan het vloeken. Maar is deze prijsstijging écht noodzakelijk? Blijkbaar wel. Dit jaar werd de inflatie in Frankrijk berekend op ongeveer 1,026 procent. Dat verklaart grotendeels de tolverhoging. Zo was het voorzien dat de tolprijzen sinds 2016 met 0,96 procent verhoogd zouden kunnen worden gedurende de komende drie jaren. 2018 is dus de laatste kans en daarom werd het zekere voor het onzekere genomen met een grotere prijsverhoging.

Gesponsorde artikelen