Beleef de ergste nachtmerrie van een jeugdbeweging bij Bobbejaanland

Beleef de ergste nachtmerrie van een jeugdbeweging bij Bobbejaanland

Wat is het meest vreselijke dat een leidingsploeg van een jeugdbeweging kan overkomen? Dat al je leden verdwijnen en vermoord worden door een wolvenkind en een stroper? Jup, that must be it! En laat dat nu net zijn wat je overkomt in het gloednieuwe spookhuis in Bobbejaanland, gebaseerd op de Vlaamse horrorfilm ‘Welp’.

Halloween in Bobbejaanland is sowieso de moeite. Met maar liefst 7 spookhuizen, 3 ‘scarezones’ en magische shows zal je je er geen moment vervelen. En het spookhuis gebaseerd op de Vlaamse horrorfilm ‘Welp’ is dit jaar de kers op de griezelige taart. Regisseur Jonas Govaerts heeft zijn horrorscenario omgezet in een doolhof met gruwelijke details, waarbij je zelf de hoofdrol speelt in het verhaal.

“We doen dit nu al tien jaar”, vertelt general manager van Bobbejaanland Yves Peeters. “En elk jaar hebben we tijdelijk zo’n 100 extra medewerkers nodig voor ons halloweenprogramma.” Het loont, want zowel in 2016 als in 2017 won het pretpark prijzen met zijn gruwelijke attracties. Dit jaar sloegen ze dus de handen in elkaar met Jonas Govaerts om een fysiek spookhuis ineen te steken rond het thema van de film ‘Welp’. “Het is een horrorfilm bedacht door een ex-scout en tot leven gebracht in een park gecreëerd door een cowboy”, lacht regisseur Jonas Govaerts. Zelf had hij nog maar één keer in zijn leven een spookhuis gedaan. “Op de Sinksenfoor, en met mijn ogen de hele tijd stijf dichtgeknepen”, vertelt hij. Maar dat maakt het Welp-spookhuis in Bobbejaanland absoluut niet minder eng.

Wie de film gezien heeft, herkent meteen de vele elementen uit het verhaal, het decor en de personages of misschien zelfs de muziek. Maar ook wie de film niet kent, beleeft de schrik van zijn leven. Met een oude legerjeep word je naar de bivakplaats gebracht waar de bebloede leiding je opwacht en je smeekt om hun welpen te gaan zoeken. Geen mechanische poppen met houterige bewegingen hier, maar echte mensen die het beste van zichzelf geven met veel bloed en geschreeuw.

Nog tot en met 4 november kan je zelf de hoofdrol gaan spelen in ‘Welp’ of je laten bang maken in één van de 6 andere spookhuizen. Voor de echte durvers zijn er ook nocturnes op 27, 28 en 31 oktober en op 2 en 3 november. Durf jij het aan? Haal snel je tickets hier!

Gesponsorde artikelen