Beleef een fenomenale roadtrip met ‘Journey of Sound’

Beleef een fenomenale roadtrip met ‘Journey of Sound’

‘Journey of Sound’, da’s acht dagen op een waanzinnige roadtrip langs verschillende steden, met als hoogtepunt het Balaton Sound festival. Wij beleefden een geweldige muzikale tocht doorheen Hongarije en vertellen je daar graag alles over.

Festivals en roadtrips, het zijn zaken die we in de zomer allemaal maar al te graag doen. Maar wat als je de twee kan combineren? En zo acht dagen lang kan feesten terwijl je verschillende toplocaties bezoekt? Dat kan! Met ‘Journey of Sound’ rijd je naar Boedapest, Party City n°1 in Europa, op een onvergetelijke roadtrip waarbij de muziek nooit ver weg is. Wij probeerden het uit en vertellen je precies hoe onze reis eruitzag.

We spelen een spel onderweg

We zijn nog niet helemaal vertrokken of de sfeer zit er al volledig in. Dat hebben we vooral te danken aan de vrolijke beats die meteen door de boxen klinken. Dankzij de de goede begeleiding van de crew verloopt alles heel vlotjes en wanneer alles is ingeladen, vertrekken we richting Hongarije. Onze eerste stop is de hoofdstad, Boedapest.

©BAM Photography – Matthias Van Oost

De rit is natuurlijk wel lang, maar eigenlijk heb je geen tijd om je te vervelen. Je kan onderweg namelijk meedoen met een mysterieuze, digitale game. Zo ontstaat er meteen een groepsgevoel tussen de vele roadtrippers en maak je heel wat nieuwe vrienden. Bovendien kan je met dit spel mooie prijzen winnen. Wie op de tweede plaats eindigt, krijgt vier tickets voor het ‘Journey of Sounds Dimensions-festival’ ter waarde van 1.000 euro. Voor de winnaar is er een geldprijs van 500 euro weggelegd. Dat lieten we ons geen twee keer zeggen.

Eerste halte: de luxecamping

Stijn Algoet – Panobirds

De eerste camping waar de roadtrip halt houdt is Pap-Sziget, gelegen aan de Donaurivier middenin de natuur. De perfecte locatie dus voor een eerste rustpauze op onze luxueuze campingplaats. De check-in loopt op rolletjes, waardoor iedereen al snel kan genieten van de zon en de verfrissing van het zwembad. De vakantie kan nu écht beginnen.

Op de camping draaien verschillende dj’s waaronder Neon, We Are Prostitutes, Bafana en Lance Vance hun beste platen en het feestje komt al snel op gang. We zijn tenslotte op de ‘Journey of Sound’, dus zalige muziek mag niet ontbreken. Aan de bar is er keuze tussen verschillende cocktails en ook Belgisch (!!!) bier gaat hier vlotjes over de toog.

Ter land en ter zee

Na het chillen vertrekt iedereen samen naar de partyboot die op ons staat te wachten. Daarmee varen we tot in het centrum van Boedapest. Het is eens een andere manier om een stad te verkennen. Tijdens het varen kan je genieten van prachtige uitzichten, maar ook van wijn, bier en de Hongaarse specialiteit: goulash.

De dj’s die meevaren op de boot, zorgen voor de vetste partycruise aller tijden. Iedereen danst erop los met op de achtergrond een prachtige zonsondergang op de historische gebouwen in het centrum van Boedapest.

©BAM Photography – Matthias Van Oost

De zege tegen Japan

Maar er wordt natuurlijk ook gevoetbald en dat werd uiteraard niet vergeten tijdens ‘Journey of Sound’. Wanneer de boot aanmeert in het centrum van Boedapest, kan iedereen op een groot scherm meeleven met de spannende match van de Rode Duivels tegen Japan.

Het is bibberen tijdens de wedstrijd, maar wanneer het laatste fluitsignaal weerklinkt, kan de sfeer niet meer stuk! Hier wordt geschiedenis geschreven. De afterparty gaat door in ‘Fogas Haz‘, de grootste zogenaamde Ruin Club van Boedapest. De Belgen schudden er iedereen wakker door hun blijdschap uit te schreeuwen. “We are Belgium” en “Tous ensemble” klinken doorheen de straten van Boedapest.

In de grootste Ruin Club van Boedapest weten we niet direct waar naartoe want in ‘Fogas Haz’ kan je letterlijk duizelig worden, en deze keer niet door te veel drank. Het is een echt doolhof met verschillende zalen waarin je kan genieten van allerlei muziekgenres. De Belgische dj’s van ‘Journey of Sound’ geven het beste van zichzelf om er een onvergetelijke avond van te maken en daar slagen ze zeker in.

©BAM Photography – Matthias Van Oost

The day after

De dag erna is altijd even slikken. Gelukkig kunnen we de volgende dag met onze katerkopjes genieten van een uitgebreid ontbijt met alles erop en eraan: eitjes, worstjes, cornflakes, fruitsap, … Noem maar op! Alles staat klaar op tafel om je dag goed te beginnen en we nemen het ervan.

‘Journey of Sound’ voorziet ook allerlei activiteiten op de camping zoals yoga, aquagym, sport en spelletjes bij het zwembad en dat op de beats van jong muziektalent. Met andere woorden, geen tijd om je te vervelen want het is er letterlijk nooit stil. Dansen maar!

©BAM Photography – Matthias Van Oost

Vervolgens trekken we naar de ‘rooftop’ van de Corvin Club waar we ontvangen worden met een heerlijke barbecue. Het wordt een gezellige avond met een fantastisch uitzicht op het centrum van Boedapest. De dj’s van ‘Journey of Sound’ zorgen in de club weer voor een geslaagde nacht.

En dan eindelijk naar Balaton

De volgende ochtend is het tijd om alles in te pakken en te vertrekken richting het Balatonmeer, voor het Balaton Sound festival natuurlijk. Een hele week vol topmuziek met zelfs een echte Belgian stage in de Humo’s Belgian Lounge waar de artiesten van ‘Journey Of Sound’ speelden.

Na anderhalf uur rijden, komen we aan op de Belgian vipcamping, die z’n naam meer dan waar maakt. De camping ligt op een paar meter van het Balatonmeer en zo’n 500 meter van het festival. Als dat geen toplocatie is, weten wij het ook niet meer. Het is een opvallende camping waar iedereen wel zou willen binnenwandelen, maar sorry: vip only! Ook hier verloopt de check-in weer vlot en kan het feestje al snel losbarsten. Deze keer is het thema ‘Welcome to the Jungle’, en we gaan er HE-LE-MAAL voor. Ook nu vloeien de cocktails weer rijkelijk en is de sfeer top!

Gedurende de hele week is er altijd wel iets te beleven op de Belgian vipcamping en zelfs in onverwachte omstandigheden loopt het uiteindelijk toch allemaal goed af. De laatste dag kon iedereen bovendien getuige zijn van een memorabel huwelijk (ja, echt een ceremonie met alles erop en eraan) dat voor een spetterende afsluiter zorgt die niemand snel zal vergeten.

Stijn Algoet – Panobirds
‘Journey of Sound’ is een onvergetelijke trip waarop je kan genieten van de beats van jong talent dat het zeker nog ver zal schoppen. De crew zorgt ervoor dat iedereen plezier heeft en zich geen moment kan vervelen. Met andere woorden: een aanrader!

Zelf zin gekregen in een awesome trip vol zalige muziek, geweldige nieuwe vrienden en een topsfeer? Dit is jouw lucky day want je kan nog inschrijven voor maar liefst twee geweldige roadtrips met ‘Journey Of Sound’. Kies je voor Journey Of Sound to Dimensions Festival (27/8-3/9) of voor Journey Of Sound to Paris – The Bikers Edition (13-6/9)? The choice is yours!


Meer info over alle projecten van Journey Of Sound vind je hier.

Gesponsorde artikelen