Beleef Valentijn op deze 7 romantische filmlocaties

Beleef Valentijn op deze 7 romantische filmlocaties

Altijd al de liefde van je leven willen kussen op het dak van het Empire State Building? Of samen Roman Holiday-gewijs de nauwe straten van Rome verkennen op een Vespa? Dankzij Connections hoef je de perfecte Valentijnsdag dit jaar eens niet op restaurant te vieren, maar op een manier zoals alleen Tom Hanks en Meg Ryan dat kunnen!

1. New York, VS

Het is ondertussen al een dikke twintig jaar geleden dat Meg Ryan een blind date plande met Tom Hanks in Sleepless in Seattle, maar de magie van het Empire State Building blijft nog steeds stevig overeind. Tegenwoordig vlieg je voor enkele honderden euro’s naar de Big Apple, waardoor je met een gerust – maar hevig kloppend – hart nog twee ticketjes kunt kopen voor het Observation Deck op de 82ste verdieping. Net niet hoog genoeg om je in de zevende hemel te wanen, maar sowieso een hoogtepunt in je relatie.

2. Amsterdam, Nederland

Verliefde koppels hoeven niet per se de grote plas over te steken voor een iconisch uitzicht. The Fault in Our Stars zorgde er afgelopen jaar voor dat Amsterdam de nieuwste hotspot was bij zowel tieners als liefhebbers van de betere romantiek. Boek een charmant hotel langs één van de vele kanalen en zoek je eigen bankje om eventjes helemaal in elkaars ogen te verdrinken. En zij die er volledig willen voor gaan, kunnen hun eigen bootje reserveren voor een cruise bij kaarslicht. Asjemenou!

3. Bombay, India

De kans is klein dat je in het Centraal Station van Bombay getuige zal zijn van een spontane flashmob, maar in het hartje van de Bollywoodwereld zijn er genoeg andere dingen te beleven. Vertrek in februari naar deze energieke, Indische miljoenenstad waar de romantiek van Slumdog Millionaire destijds zo visueel sterk van het scherm spatte dat je het niet zult kunnen laten om je stiekem aan enkele danspasjes te wagen. 

4. Barcelona, Spanje

Een stad waar zowel Scarlett Johansson als Penelope Cruz de liefde vinden kan geen slechte keuze zijn voor een valentijnsweekend. Deze ideale combinatie tussen een lange strandwandeling en de vele terrasjes die Woody Allen in Vicky Cristina Barcelona zo mooi in beeld bracht, staat garant voor een fantastisch weekend. En onder het motto ‘de liefde van de man gaat door de maag’ raden we uiteraard aan om af en toe halt te houden voor wat tapas en een glaasje cava. 

5. Los Angeles, VS

Los Angeles doet in zowat 80 percent van alle films dienst als achtergrond. In Pretty Woman mochten we met Julia Roberts mee van de achterbuurten tot de poepsjieke Rodeo Drive. Verwen je partner met een cadeautje uit één van de vele boetieks of vier Valentijnsdag op een sportieve manier met een trektocht naar het iconische Hollywoodbord.

6. Rome, Italië

Haal de Vespa van stal en cruise samen door de nauwe straten van de Italiaanse hoofdstad. Het uitzicht is dan wel wat veranderd sinds Audrey Hepburn en Gregory Peck er zo’n 60 jaar geleden rondkuierden in Roman Holiday, maar de pleintjes zijn er nog altijd even gezellig. Vergeet zeker niet een muntje in de Trevi-fontein te gooien; je weet nooit welke wens werkelijkheid wordt.

7. Bali, Indonesië

De koningin van de romantische komedies verkaste twintig jaar na Pretty Woman naar de andere kant van de wereld, maar het zou Julia Roberts niet zijn mocht ze ook niet in Eat, Pray, Love de eeuwige liefde vinden. Voor zij die de ideale man al gevonden hebben, is Bali de locatie bij uitstek om te genieten van alles wat Indonesië te bieden heeft. Bezoek samen oude tempels, ga kanoën of ontdek de unieke natuur. Genoeg watervallen alleszins om die andere iconische film, Blue Lagoon, na te spelen.

Verras jouw geliefde dit jaar met een citytrip of een verre reis via Connections, waar je nu aanbiedingen vindt om er een extra romantische Valentijn van te maken.

Gesponsorde artikelen