Belg waagt zijn kans in Duitse versie van ‘Boer zkt Vrouw’

De boeren die via televisie op zoek willen naar de liefde van hun leven zijn duidelijk nog niet op. De Belgische melkveeboer Patrick rekent daarvoor echter niet op Boer zkt Vrouw, maar op de Duitse versie Bauer sucht Frau. Hij wordt de eerste Belg ooit in dat programma.

VTM lanceerde vorige week een aankondiging van het zestiende seizoen van Boer zkt Vrouw. Dat zal bestaan uit vijf boeren en één boerin. Die worden voorgesteld in twee oproepafleveringen op maandag 12 en maandag 19 juni. 

Boer Patrick

Op de Duitse zender RTL is zojuist het negentiende seizoen van Bauer sucht Frau van start gedaan, en dat doet het met een Belgisch tintje. De 27-jarige Patrick uit het Belgische Eifel, vlak bij de Duitse grens, doet namelijk mee in het programma.

“Patrick is een gepassioneerde boer en zou graag een vrouw aan zijn zijde hebben die dat begrijpt”, klinkt het op de website van RTL. “De melkveehouder uit het Belgische Eifel is al de derde generatie die het bedrijf runt. Het bijzondere: hij woont alleen op de boerderij. Al op zeer jonge leeftijd wist Patrick dat hij op een dag de touwtjes in handen zou nemen en de leiding zou nemen. En dat doet hij met volle overtuiging: “No passion, no farming“, zegt de boer over zichzelf en zijn roeping. Hij waardeert vooral de afwisseling. Het werken met de dieren of verschillende machines is voor hem allebei leuk.”

“In zijn vrije tijd sport Patrick graag. Of het nu gaat om mountainbiken of skiën, de 1,80 meter lange boer is graag in de natuur. Maar het hoeft niet altijd sporten te zijn, Patrick houdt af en toe ook van een feestje. Hij omschrijft zichzelf als levenslustig, spontaan en bereid tot compromissen. De 27-jarige boer zit al een jaar alleen en zoekt een gezellige partner met wie hij een gezin kan stichten. Zijn droomvrouw is gemakkelijk in de omgang, levenslustig, actief in de sport en bij voorkeur een niet-roker”, gaat zijn oproep verder.

Meer
Lees meer...