Belgen in privévliegtuig opgewacht door honderden agenten op Spaanse luchthaven: “Waar is Puigdemont?”

Belgen in privévliegtuig opgewacht door honderden agenten op Spaanse luchthaven: “Waar is Puigdemont?”

De schrik zit er goed in bij de Spanjaarden. Eén dezer dagen wordt Puigdemont in Barcelona verwacht, wil hij de eed van minister-president van Catalonië afleggen. Iets wat de Spaanse regering met man en macht tracht te verhinderen. En dat hebben enkele Belgen aan de lijve mogen ondervinden toen vier landgenoten oog in oog stonden met honderden agenten van de Guardia Civil. 

Van de belofte van de Spaanse regering, dat ze alles op alles zou zetten om Puigdemont te verhinderen de eed te kunnen afleggen, is geen woord gelogen. Elke wagen die het land binnenrijd , wordt uitgekamd, elke vrachtwagen of bus doorzocht, … en zelfs de riolen worden uitgekuist om de ‘rat’ te vinden.

Ook op de luchthavens zijn de veiligheidsmaatregelen draconisch. Dat ondervonden vier Belgen vorig weekend nog toen ze net geland waren met hun privévliegtuig op de lokale luchthaven van Toledo.

Puigdemont

De vier, vergezeld door een Spaanse vrouw, gingen naar Spanje om te jagen. Maar amper geland, mochten ze meteen de nodige documenten en identificatiebewijzen voorleggen. Ook werd elke vierkante centimeter van het vliegtuig uitgekamd. Dat gebeurde volgens de Spaanse media door minstens honderd agenten, ook in burger.

Puigdemont werd voor alle duidelijkheid niet gevonden in de kofferbak, wel een aantal wapens. Maar onze landgenoten konden de nodige vergunningen voorleggen.

Gesponsorde artikelen