Left Right
scrollTop top

Belgian Lions grijpen net naast medaille in 3×3-basketbal


Belgian Lions
© AP Photo/Charlie Riedel (Via Isopix)

De Belgian Lions zijn er niet in geslaagd om een medaille te pakken in de nieuwe olympische discipline 3×3-basketbal. De Belgen verloren de halve finale tegen Letland en konden het in de wedstrijd voor brons niet halen van Servië. De finale wordt gespeeld tussen Letland en Rusland (Russisch Olympisch Comité).

Het zit de Belgen niet mee vandaag in Tokio. Nadat Wout Van Aert vanmorgen nipt naast een medaille greep in de tijdrit, lukte het ook voor de Belgian Lions nét niet.

Belgian Lions

De Belgian Lions zetten een verbluffende prestatie neer tijdens de kwalificaties, waardoor ze zich rechtstreeks wisten te plaatsen voor de halve finales in het 3×3-basketbal. Dit is een nieuwe discipline op de Olympische Spelen waarbij er met één ring en drie spelers per ploeg gespeeld wordt.

In de halve finale moesten de Belgen het opnemen tegen de sterke Letten en die bleken een maat te groot te zijn voor de Belgian Lions. Uiteindelijk wonnen de Letten met een duidelijke score van 8-21. De Letten stootten door naar de finale, België moest het opnemen tegen Servië voor brons.

En in die match kwam Servië beter voor de dag. De Servische ploeg kwam naar Tokio met het oog op de gouden medaille. Na hun uitschakeling tegen Rusland (ROC) stonden ze dus gebrand op de bronzen medaille. En die konden ze veroveren met een klinkende score van 21-10.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…