Belgian Tornados pakken op EK indoor nieuwe Europese titel in 4 x 400 meter

De Belgische mannen van de 4 x 400 meter hebben op het Europees kampioenschap atletiek indoor in het Turkse Istanbul opnieuw goud gepakt. Het viertal, bestaande uit Dylan Borlée, Alexander Doom, Kevin Borlée en Julien Watrin, zorgt zo al voor de vierde Belgische medaille op dit EK indoor.

Na de gouden medaille in de vijfkamp van Nafi Thiam vrijdagavond stond er voor de Belgische atletiek opnieuw een belangrijke afspraak op de planning. Op de slotdag van het EK indoor was het namelijk aan de Belgian Tornados, ofwel de 4 x 400 meter mannenploeg.

Daarbij was er bij de start al een verrassing. Vast slotloper Kevin Borlée was door coach Jaques Borlée namelijk naar de derde plaats verschoven. Man in vorm Julien Watrin – zaterdag nog goud voor zilver op de 400 meter individueel – nam zijn plaats over als slotloper.

Moeilijke start

De wedstrijd begon voor België moeilijk door een tragere start van Dylan Borlée. Toen die terug aansluiting vond bij de top kwam hij dan nog eens bijna ten val. Daardoor gaf Dylan Borlée de stok uiteindelijk pas als vierde door aan Alexander Doom, anderhalve seconde achter de ijzersterke Spanjaarden.

Doom deelde zijn wedstrijd echter goed in en riep de snelste tweede 400 meter van allemaal. Daardoor gaf hij de stok als tweede door aan de ervaren Kevin Borlée. Ook hij ontgoochelde niet met een toptijd waarmee hij zich nestelde in het spoor van de Spanjaarden. Slotloper Watrin wachtte ook geduldig en liet zich niet opjagen door de opkomende Nederlanders. Toen de Spaanse slotloper in het einde helemaal stil viel, snelde Julien Watrin onbedreigd naar het goud.

17de internationale medaille voor Belgian Tornados

Het is voor de Belgian Tornados al de derde keer dat ze goud pakken op het EK indoor, na 2015 en 2019. In totaal wonnen ze de de voorbije dertien jaar al 17 medailles op internationale toernooien. Sterkhouders Kevin en Jonathan Borlée kondigden eind vorig jaar aan te zullen stoppen na de Olympische Spelen van Parijs in 2024.

Meer
Lees meer...