België blijft maar stijgen bij de bookmakers voor het Eurovisiesongfestival en daar is vooral Nederland de dupe van

België blijft maar stijgen bij de bookmakers voor het Eurovisiesongfestival en daar is vooral Nederland de dupe van

Sennek, onze inzending voor het Eurovisiesongfestival van 2018, doet het steeds beter bij de bookmakers. Voor het nummer bekendgemaakt werd, moesten we ons nog tevreden stellen met een 12de plaats. Maar ondertussen voorspellen de bookmakers een plaats in de top 5 voor ons land. Mogen we beginnen dromen van de overwinning?

Het ziet er goed uit voor België op het Eurovisiesongfestival. Sinds het nummer A Matter Of Time van Sennek bekend is, blijft ons land maar stijgen bij de bookmakers. Die voorspelden de afgelopen jaren bijna altijd de juiste winnaar. Mogen we dus al beginnen dromen van een plekje in de top 5?

Vijfde plaats

In de afgelopen twee weken kende ons land een enorme stijging bij de bookmakers voor het Eurovisiesongfestival.

We gingen zo van de 12de naar de 5de plaats en moeten nu enkel Bulgarije, Tsjechië, Estland en topfavoriet Israël voor ons laten.

Zelfs Alexander Rybak, de winnaar van 2009 die dit jaar opnieuw deelneemt voor Noorwegen, zal volgens de bookmakers lager eindigen dan ons land.

Atypische top 5

Opvallend dit jaar is dat die top 5 bestaat uit atypische Eurovisienummers. Geen typische ballades met vocale uithalen of catchy popnummers dus, maar stuk voor stuk unieke inzendingen.

Zo is het nummer van België een popnummer met een jazzy kantje dat iets wegheeft van een Bondnummer. Bulgarije pakt uit met een duister nummer. Het Tsjechische nummer is een dansnummer waarbij een belangrijke rol weggelegd is voor de saxofoon. De Estse inzending is een operanummer en de inzending van Israël is een uptempo nummer over #MeToo inclusief kippengeluiden.

Slecht nieuws voor Nederland

De sterke stijging van België is vooral ten koste van Nederland. Onze noorderburen stonden even op de 6de plaats bij de bookmakers, maar zakten weg naar de 9de plaats.

Nederland kiest dit jaar net als Noorwegen voor een oudgediende. Waylon nam in 2014 al eens deel aan het Eurovisiesongfestival. Toen was hij een deel van het duo The Common Linnets en haalde hij knap de tweede plaats na Conchita Wurst.

Dit jaar neemt Waylon dus alleen deel aan het Songfestival en met een nummer dat helemaal anders is dan het ingetogen Calm After The Storm. Outlaw In ‘Em is namelijk een ruig country-rocknummer. En dat zint de Eurovisiefans duidelijk iets minder.

Bekijk hier de huidige top 10:

Het Eurovisiesongfestival vindt dit jaar plaats in Lissabon, Portugal op 8, 10 en 12 mei.

Gesponsorde artikelen