België boven op de Lokerse Feesten met Bazart en Oscar and the Wolf als hoogtepunt

België boven op de Lokerse Feesten met Bazart en Oscar and the Wolf als hoogtepunt

Gisteren werd de mainstage van de Lokerse Feesten ingepalmd door bands van eigen bodem, en we zullen het geweten hebben. School Is Cool, Warhola, Bazart en de razend populaire Oscar and the Wolf brachten straffe optredens.

De organisatoren van de Lokerse Feesten hadden het niet beter kunnen treffen met het succes van de Vlaamse bands in de line-up. Vooral Bazart en Oscar and the Wolf hebben er al een ongelooflijk jaar op zitten. En dat toonde zich ook in de ticketverkoop: 11 augustus was de snelst uitverkochte avond van heel de editie.

School Is Cool en Warhola: veel meer dan opwarmertjes

Wie denkt dat enkel Oscar and the Wolf en Bazart de grote volkstrekkers waren, is nochtans goed mis: ook bij de aanvang van de set van School Is Cool stond de Grote Kaai al propvol joelende fans. Een festivalavond op gang trekken is niet altijd een dankbare taak, maar Johannes Genard en de zijnen deden het glansrijk. New Kids In Town leek even niet enkel de knallende afsluiter van de set, maar van de hele avond. Dat belooft voor hun nieuwe album Good News, dat in september in de rekken ligt.Producer Oliver Symons had gisteren niet meteen de rustigste avond voor de boeg: zijn melancholisch/elektronisch popproject Warhola speelde rond 21 uur, en even later was het al de beurt aan z’n band Bazart om het plein plat te spelen. Als wij mochten kiezen, kozen voor de laatsten: Warhola speelde niet de allerspannendste set. Mocht je trouwens vergeten zijn wanneer Bazarts optreden begon, dan kon je gewoon de uitzinnige massa joelende tienermeisjes volgen. Het moge duidelijk zijn: hun winning streak is nog lang niet voorbij.

Engels spreken is zilver, Nederlands zingen is Goud

Natuurlijk is Bazart een hype, maar de indieband is ook veel meer dan dat. Bazart rockt, dicht, knalt en maakt Nederlandstalige muziek opnieuw hip. Hun set op de Lokerse Feesten was tot hun afspraken in het Sportpaleis deze herfst hun laatste grote optreden, en wat voor een: de magie spatte eraf van begin tot einde. De mannen van Bazart bewezen nog maar eens dat ze een Vlaamse groep met internationale allures zijn. Dat belooft voor oktober!

Huilen in de nacht

En dan was het de beurt aan Oscar and the Wolf. Moeten we de excentrieke Max Colombie nog voorstellen? Natuurlijk niet. Een buitenbeentje, dat wel, maar wel eentje dat verdomd goed weet hoe hij het publiek moet bespelen. Iets zegt ons dat vooral Oscar en z’n wolven verantwoordelijk waren voor de razendsnelle uitverkoop van deze Feestenavond. Het publiek (niet enkel tienermeisjes hier) kreeg waar voor zijn geld: het was de duurste avond van de Lokerse Feesten, sure, maar ook gewoon de beste. Zeg dat wij het gezegd hebben.

Gesponsorde artikelen