België – Marokko: Deze elf Rode Duivels verschijnen aan de aftrap

Roberto Martinez heeft de elf namen bekendgemaakt die de tweede groepswedstrijd van de Rode Duivels op het wereldkampioenschap voetbal in Qatar zullen aanvangen. Daarom blijkt dat hij allesbehalve tevreden was met de prestatie tegen Canada. De bondscoach brengt met Amadou Onana, Thorgan Hazard en Thomas Meunier namelijk maar liefst drie nieuwe namen.

België won dan wel zijn eerste groepswedstrijd van het WK in Qatar tegen Canada (1-0), goed was het voetbal niet. Dat zag ook Roberto Martinez, want gooit zijn opstelling voor de wedstrijd tegen Marokko volledig om.

De minste verrassende wissel is de inbreng van Amadou Onana in plaats van de zwak presterende Yoeri Tielemans. Die wissel werd tegen Canada ook in de rust doorgevoerd en had meteen het nodige effect. Er kwam meer werklust en vooral meer balvastheid op het middenveld waardoor de Rode Duivels meer controle kregen over de wedstrijd.

Verdediging omgegooid

Daarnaast besloot Roberto Martinez ook Yannick Carrasco en Leander Dendoncker op de bank te zetten. In hun plaats komen Thorgan Hazard en Thomas Meunier. Hoe dat op het veld precies zal uitpakken, is nog afwachten, want de nieuwkomers spelen normaal niet op exact dezelfde positie als degenen die ze vervangen.

Vermoedelijk is het tactisch plan van Roberto Martinez om in de verdediging meer flexibiliteit te hebben tussen de aanval en de verdediging. Zo kan er verdedigend gekozen worden voor vier man achterin, met de pure flankverdedigers Timothy Castagne en Thomas Meunier en het ervaren centrale duo Toby Alderweireld en Jan Vertonghen.

Als België aanvalt, beschikken de Rode Duivels dan weer over heel wat meer spelers die een kans kunnen creëren dankzij hun oprukkende flanken en het feit dat Thorgan Hazard, die ik plaats van Carrasco speelt, minder verdedigend werk moet opknappen.

Lees hier over de scheidsrechter van België – Marokko.

Meer
Lees meer...