Belgisch eten blijkt abnormaal populair te zijn in Amerikaanse hoofdstad

Wie aan Amerikaans eten denkt, denkt aan hamburgers en hot dogs. Maar in zo’n groot land kom je natuurlijk heel wat verschillende restaurants tegen, met invloeden uit de hele wereld. Op één plaats blijkt er ook een grote Belgische invloed te zijn: Washington DC.

De Amerikaanse hoofdstad lijkt gek te zijn van Belgisch eten. Dat blijkt althans uit een kaart van The Huffington Post, die opgesteld werd op basis van Yelp-data. Yelp, een site waar je recensies over onder meer restaurants kan schrijven, ging na welke eetculturen abnormaal vaak voorkomen in elke staat (plus de hoofdstad). Vervolgens werd een rangschikking opgesteld, en proportioneel bekeken staat Belgisch eten in Washington DC op één. Dat wil niet zeggen dat er in DC een ongelooflijk aantal Belgische restaurants zijn, wel dat er abnormaal veel zijn in vergelijking met de rest van het land.

Met onder meer Belga Cafe, Brasserie Beck en Bistrot Du Coin zijn er heel wat populaire Belgische restaurants in de Amerikaanse hoofdstad. Al die restaurants zorgen ervoor dat Belgisch eten 1.711 procent meer voorkomt in DC dan in de rest van Amerika. Geen enkel ander land doet beter.

Er zijn nog wel enkele opmerkelijke resultaten. Zo blijkt Hawaiaans eten enorm populair te zijn in Utah, terwijl Californië gek is van Taiwanees. Er zijn echter ook heel wat minder opzienbarende resultaten. Zo mag het niet verbazen dat er in Florida enorm veel Cubaanse restaurants zijn, ze vlakbij de Mexicaanse grens graag het eten van hun buurland overnemen, en dat er ook heel wat staten verzot zijn op steak en barbecue.

Meer
Lees meer...