Belgisch paspoort is het sterkste ter wereld

Paspoort
Shutterstock

Het Belgische paspoort is het sterkste ter wereld. Dat blijkt uit de nieuwe Global Passport Power Rank. Met een Belgisch paspoort kan je zonder visum probleemloos reizen naar 91 landen. Voor 33 landen moet je ter plaatse een visum aanvragen en voor de overige 74 moet je een visum aanvragen op voorhand.

Belgen hebben het sterkste paspoort ter wereld in handen. Dat blijkt uit de Global Passport Power Rank die onlangs een update kreeg. Vorig jaar was ons land nog te vinden op de vierde plaats, maar nu staan we helemaal bovenaan de lijst.

124 landen zonder visum

Global Passport Power Rank
https://www.passportindex.org/byRank.php

Met een Belgisch paspoort kan je naar 124 landen reizen zonder een visum. Ook met een paspoort van Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg, Zwitserland, Ierland, Japen en Nieuw-Zeeland kan je binnen in 124, maar België staat helemaal bovenaan omdat wij in 91 landen binnen kunnen zonder visum ter plaatse.

Duitsland, Oostenrijk en Luxemburg delen de tweede plaats. Zij mogen net als ons in 124 landen binnen met hun paspoort, maar moeten in 34 landen ter plaatse een visum aanvragen, terwijl Belgen dat maar in 33 landen moeten doen.

Coronavirus

De stijging van België is voornamelijk het gevolg van de coronacrisis. Daardoor sloten heel wat landen hun grenzen met andere landen waar een grote uitbraak is. Zo zakten de Verenigde Arabische Emiraten van de eerste naar de veertiende plaats en gingen de Verenigde Staten van de derde naar de 21ste plaats. Aangezien reizen binnen de Europese Unie nog steeds toegelaten is, terwijl veel Europese landen hun grenzen sloten voor reizigers vanuit andere continenten, zijn er nu veel Europese landen te vinden aan de top van de ranking.

Helemaal onderaan de lijst zijn Afghanistan en Irak te vinden. Zij kunnen zonder visum binnen in amper 30 landen. Waarbij ze voor 25 (Afghanistan) en 26 (Irak) landen een visum moeten aanvragen ter plaatse. De volledige ranking vind je hier.

Gesponsorde artikelen