Dan toch Belgisch voetbal op Telenet na deal met Eleven Sports

KAA Gent Anderlecht Jupiler Pro League
Isopix

Telenet en Eleven Sports hebben dan toch eindelijk een overeenkomst bereikt over de uitzendrechten van het Belgisch voetbal. Abonnees van Play Sports kunnen daardoor vanaf vandaag de Eleven Pro League kanalen ontvangen.

“Telenet is blij te melden dat het een overeenkomst heeft bereikt met Eleven Sports voor de uitzendrechten van de Jupiler Pro League voor de komende seizoenen”, klinkt het in de persmededeling van de provider. Telenet verontschuldigt zich ook voor het feit dat de deal nu maar tot stand is gekomen en hun klanten daardoor de eerste speeldag van de Jupiler Pro League hebben gemist.

Drie nieuwe Eleven kanalen

Abonnees van Play Sports zullen vanaf vandaag op de plaats van de huidige Play Sports 6, 7 en 8 kanalen de drie nieuwe Eleven kanalen kunnen ontvangen. Daarop worden live voetbalwedstrijden van de Jupiler Pro League, maar ook de matchen van Eerste Klasse B, de Supercup en enkele wedstrijden van de Women Super League uitgezonden.

We beseffen dat we veel klanten teleurgesteld hebben toen we vorig weekend geen voetbal konden aanbieden. We hebben er de afgelopen dagen dan ook alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat we tot een overeenkomst kwamen. We zijn dan ook erg blij dat we kunnen aankondigen dat vanaf vandaag, alle klanten weer in hun vertrouwde omgeving terecht kunnen voor het Belgisch voetbal”, legt Jeroen Bronselaer van Telenet uit.

Pro League

Ook de Pro League toont zich tevreden met de deal die gesloten is. Nu Telenet eindelijk over de streep is getrokken kan het Belgisch voetbal bij Orange, Proximus, -Télésat/TV-Vlaanderen, VOO en Telenet bekeken worden.

“In februari koos de Pro League voor Eleven Sports als nieuwe rechtenhouder onder meer omwille zijn innovatieve redactionele aanpak en hun aanpak die synergieën met de profclubs beloofde. Deze keuze werd ook gemaakt in de hoop dat ook de fans zich zouden thuisvoelen in dit nieuwe project. Het aantal kijkers dat het Belgische voetbal zal kunnen volgen, zal dit jaar gevoelig stijgen”, besluit Pierre François, CEO van de Pro League.

Gesponsorde artikelen