Belgische dancecrew wint K-poptalentenjacht op Koreaanse tv

Chicken Squad Stage K
Screenshot YouTube

Terwijl K-pop stilletjes aan bekender begint te worden in ons land, begint ons land ook bekender te worden in Zuid-Korea. Zo won de Belgische dancecrew Chicken Squad een aflevering van de Zuid-Koreaanse talentenjacht Stage K. Daarin namen ze het in verschillende rondes op tegen teams van andere landen.

Een Belgische dancecrew is erin geslaagd om een wedstrijd in Zuid-Korea te winnen. Dat deden ze door nagenoeg perfecte dansprestaties neer te zetten van nummers van de K-popmeisjesgroep BLACKPINK. De Belgen namen het op tegen teams uit Polen, Japan en Frankrijk.

Stage K

De Belgische dancecrew Chicken Squad nam deel aan de Zuid-Koreaanse televisieshow Stage K. Daarin staat elke week een andere K-popgroep centraal, waarbij dancecrews hun beste dansbeentje voor proberen te zetten op hun bekendste nummers.

Deze week was de populaire meisjesgroep BLACKPINK aan de beurt en was een van de deelnemende dancecrews helemaal vanuit ons land afgereisd naar Zuid-Korea. En ze gingen niet met lege handen terug naar huis, want na de twee rondes gingen ze met de overwinning aan de haal.

Dansen met BLACKPINK

De Belgen vielen op omdat ze als enige crew een mannelijke danser hadden. Die werd door de meisjes van BLACKPINK gelauwerd, waardoor hij er ook emotioneel van werd en ook de K-popsterren zelf het niet droog hielden.

Als winnaars kreeg de crew, die gespecialiseerd is in dancecovers van K-popnummers de kans om samen met de meisjes van BLACKPINK hun laatste hit Kill This Love te brengen in de show.

Bekijk hier het optreden van BLACKPINK en de Belgische dancecrew Chicken Squad:

Gesponsorde artikelen