Left Right
scrollTop top

Belgische film ‘Girl’ krijgt staande ovatie op filmfestival van Cannes en wordt getipt als Oscarkandidaat


Belgische film ‘Girl’ krijgt staande ovatie op filmfestival van Cannes en wordt getipt als Oscarkandidaat

De Belgische film ‘Girl’ van regisseur Lukas Dhont heeft een minutenlange staande ovatie gekregen op het wereldberoemde filmfestival van Cannes. De film oogst bij zowat alle recensenten enorme lof en wordt zelfs hier en daar getipt voor een Oscarnominatie. 

Het wereldvermaarde filmfestival van Cannes betekende de wereldpremière voor de Belgische film Girl, die het verhaal vertelt van een transseksuele ballerina. De film is meteen ook het langspeelfilmdebuut van regisseur Lukas Dhont (amper 26 jaar oud), die zijn tranen na de screening niet meer kon bedwingen toen hij het gehele publiek zag rechtveren voor een minuten durende staande ovatie.

Oscar

“De reviews ga ik pas morgen lezen”, reageerde Dhont na de première ietwat overdonderd. “Eerst ga ik samen met de ploeg genieten van deze dag, en vanavond vieren we samen feest. Morgen zal ik rustig douchen, en daarna zet ik me aan de recensies.” En hij zal die met de glimlach kunnen lezen, want de recensies zijn overdonderend positief. Zowat elke recensent strooit met lof, niet alleen voor de film en de fantastische acteerprestatie van Victor Polster, die de hoofdrol op zich neemt, maar ook voor de debuterende Dhont.

Notoir recensent Peter Debruge gaat zelfs nog een stapje verder. Op zijn Instagramaccount postte hij een foto van Dhont met daarbij het volgende, niet mis te verstane, onderschrift: “De geboorte van een grote regisseur (waarschijnlijk de winnaar van de Camera d’Or (de prijs voor beste debuutfilm, red.) en mogelijks zelfs kandidaat voor een Oscar) Lukas Dhont, samen met Girl-ster Victor Polster, emotioneel na de première in Cannes.” Hebben we met Girl een Oscarwaardige film beet?

Een emotionele Dhont na de screening in Cannes

Dhont en Polster mochten een staande ovatie in ontvangst nemen

Wie Girl wil zien, zal nog even moeten wachten. Want de film komt pas later dit jaar bij ons in de zalen


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…