Belgische inzending Sennek toont haar groei op laatste optreden voor het Eurovisiesongfestival écht begint

Belgische inzending Sennek toont haar groei op laatste optreden voor het Eurovisiesongfestival écht begint

Hoopvolle berichten uit het Belgische kamp voor het Eurovisiesongfestival. Sennek bracht haar nummer ‘A Matter of Time’ voor de derde keer live en opnieuw was er duidelijk beterschap hoorbaar. De twijfel die even was ontstaan bij de Eurovisie-fans lijkt dan ook grotendeels verdwenen.

De promotour voor het Eurovisiesongfestival van Laura Groeseneken, ondertussen beter bekend onder haar artiestennaam Sennek, bracht haar langs drie landen. Twee weken geleden zong ze in Tel Aviv in Israël voor het eerst haar nummer live en dat liep niet helemaal goed. A Matter of Time klonk niet zoals het zou moeten klinken en zeker bij het refrein zong Sennek nooit echt zuiver.

De kritiek op sociale media was direct heel hard, maar omdat veel andere artiesten ook teleur stelden op Israel Calling, hoopten sommige fans dat de mindere prestatie te wijten was aan technische problemen.

Juist op tijd klaar voor Lissabon?

Vorig week kreeg Sennek in Amsterdam een herkansing. Op Eurovision in Concert zong ze een heel stuk zuiverder, al zorgde het refrein nog altijd hoorbaar voor veel moeite.

De laatste stop richting Lissabon, waar de liedjeswedstrijd dit jaar doorgaat, was Madrid. Op de Eurovision Spain Pre-Party was Sennek gisteren een van 21 artiesten (op een totaal van 43 deelnemers) die hun nummer live mochten brengen voor het kennerspubliek. De 27-jarige zangeres bevestigde de goede tekenen van een week geleden met een meer dan degelijk optreden. Ook op sociale media lijkt het geloof in de Belgische inzending opnieuw toegenomen.

Nog meer dan twee weken voor halve finale

Na het optreden in Madrid is voor Sennek de laatste rechte lijn ingezet naar het échte werk. Op 29 april heeft ze haar eerste officiële repetitie op het grote podium in Lissabon. Op dinsdag 8 mei verdedigt Sennek de Belgische eer in de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival en probeert ze zich te plaatsen voor de finale op zaterdag 12 mei.

Laura Groeseneken heeft dus nog iets meer dan twee weken om haar stem en act helemaal klaar te krijgen, iets wat zeker haalbaar moet zijn. Veel Belgische fans van het Songfestival wijzen daarbij vorig jaar. Toen wist de amper 17-jarige Blanche op voorhand nooit echte te overtuigen. Toch stond ze er in de finale en pakte ze verdiend een vierde plaats.

Hoe zijn de kansen van Sennek?

Ook de bookmakers geloven nog altijd in België, al is ons land wel van de vierde naar de negende plaats gezakt. Als het gaat over het aantal streams op YouTube staat Sennek ook nog mooi in de top 10.

Als de Leuvense die hoge verwachtingen zou waarmaken, is het het vierde jaar op rij dat België in de top 10 eindigt op het Eurovisiesongfestival. De tijden dat we het lachertje waren van de wedstrijd liggen duidelijk achter ons. Maar eerst die moeilijke eerste halve finale overleven dus op 8 mei.

Kijk hier hoe Sennek live A Matter of Time zingt

Benieuwd hoe de andere inzendingen klinken? Koop dan hier de dubbel-cd met alle nummers!

Gesponsorde artikelen