Belgische IS-verdachte opgepakt in Istanbul

Belgische IS-verdachte opgepakt in Istanbul

In Istanbul is een man met de Belgische nationaliteit gearresteerd omdat hij lid zou zijn van terreurgroep IS en een aanslag zou gepland hebben in Istanbul. Dat melden Turkse media en het federaal parket van België. De verdachte, Mehdi A., zou drie jaar geleden met zijn vrouw en kind naar Syrië gereisd zijn om zich aan te sluiten bij IS.

De Belg Mehdi A. is in de Turkse stad Istanbul opgepakt wegens banden met terreurgroep IS. Hij was met zijn gezin naar Syrië getrokken om bij terreurgroep IS te gaan strijden en stond volgens Turkse media al drie jaar lang op de Interpol-lijst van meest gezochte personen. De man werd donderdag al opgepakt en het federaal parket in België was twee dagen daarna pas op de hoogte gebracht.

De arrestatie zou plaatsgevonden hebben in de Fatih-wijk. Daarvoor zou de politie hem via bewakingsbeelden geschaduwd hebben. Zo vonden ze de plek waar hij verbleef. Volgens de Turkse krant Hürriyet zou de man mogelijk plannen hebben gehad om een aanslag te plegen in de Turkse stad. Mogelijk zou hij ook te maken hebben met aanslagen in Europa. Na het gerechtelijke onderzoek zou de man worden uitgeleverd aan België, melden de Turkse media.

In Istanbul werd zondag een politieman doodgestoken door een ander vermoedelijk lid van IS.

Gesponsorde artikelen