Belgische kandidaat Eliot haalt finale Eurovisiesongfestival niet, maar zijn reactie siert hem

Belgische kandidaat Eliot haalt finale Eurovisiesongfestival niet, maar zijn reactie siert hem

Gisteren wist zanger Eliot geen finaleplaats voor het Eurovisiesongfestival te strikken voor België. De 18-jarige ‘Wake Up’-zanger liet weten ontgoocheld te zijn, maar hij bekeek het vooral positief en dankbaar dat hij ons land mocht vertegenwoordigen.

“Het is een wedstrijd. Dat kan gebeuren”, zegt Eliot aan de VRT. “Ik probeer bij te houden wat ik allemaal bijgeleerd heb in de afgelopen periode. Het is een eer geweest om deel te nemen aan de grootste liedjeswedstrijd ter wereld. Natuurlijk is er altijd verbetering mogelijk. Maar ik heb gedaan wat ik kon.”

De eerste halve finale ging gisteren door in de Israëlische stad Tel Aviv. Nochtans maakte Eliot met zijn nummer Wake Up redelijk wat kans om tot de finale door te stoten, want de vijf sterkste kandidaten (volgens de algemene publieke opinie) waren allemaal in de tweede halve finale geboekt.

Eliot wou met Wake Up jongeren oproepen om “wakker te worden” in tijden van klimaatopwarming. Griekenland, Wit-Rusland, Servië, Cyprus, Estland, Tsjechië, Australië, IJsland, San Marino en Slovenië gaan wel door naar de finale.

(IJsland trekt naar het Eurovisiesongfestival met een SM-act.)

Punten zaterdag pas bekend

Niet alleen het publiek stemde gisteren, ook de vakjury kreeg zijn zegje. Hoeveel punten Eliot precies kreeg, is nog niet bekend. Dat wordt zaterdagnacht pas onthuld tijdens de finale.

Donderdag gaat de tweede halve finale door met 18 kandidaten. Onder andere de Nederlandse Duncan Laurence dingt mee naar een finaleplaats met zijn track Arcade.

Deze 10 landen zien we terug in de finale:

1. Griekenland: Katerine Duska – Better Love

2. Wit-Rusland: Zena – Like it

3. Servië: Nevena Božović – Kruna

4. Cyprus: Tamta – Replay

5. Estland: Victor Crone – Storm

6. Tsjechië: Lake Malawi – Friend Of A Friend

7. Australië: Kate Miller-Heidke – Zero Gravity

8. IJsland: Hatari – Hatrið mun sigra

9. San Marino: Serhat – Say Na Na Na

10. Slovenië: Zala Kralj & Gašper Šantl – Sebi

Gesponsorde artikelen