Belgische metalband straks Big in Japan?

Belgische metalband straks Big in Japan?

Evil Invaders, de Kempisch-Limburgse metalformatie die eind december Limbomania won, heeft groot nieuws. De band wordt dit weekend Big in Japan, met twee optredens op het True Thrash Fest in Osaka.

Evil Invaders heeft de voorbije jaren hard aan de weg getimmerd, met veel optredens op kleine maar ook steeds meer grote podia. Superorigineel mag de muziek dan wel niet zijn, de strakke en soms avontuurlijke speedmetal met hoge zang staat wel als een huis.

Heel true

Ook visueel klopt het plaatje helemaal: de groepsleden lijken namelijk zo weggeplukt uit de jaren 80, de doorbraak van thrash- en speedmetal. Strakke jeansbroeken, kogelriemen en witte sportschoenen: erg true allemaal, waardoor ze wel lijken voorbestemd om op het Japanse festival te spelen. 

En dan weet je nog niet hoe ze op de affiche zijn terechtgekomen: “De organisator had ons optreden op het Duitse Keep It True festival in 2013 gezien en wilde ons koste wat kost hebben op zijn festival”, laat zanger Joe weten. “Daar konden we uiteraard geen neen tegen zeggen.”

Dvd en cd

Niet alleen muzikaal en visueel klopt het plaatje trouwens bij Evil Invaders, want ze worden ook prima ondersteund. Zo konden we de voorbije zomer op MetalDays in Sloveniƫ niet naast de affiches kijken die hun manager hoogstpersoonlijk was komen ophangen.

Alles lijkt dus in orde voor de volgende stap. Op 28 februari neemt de groep een dvd op in de Biebob in Vosselaar, en tijdens dat concert wordt ook de nieuwe single voorgesteld. Want na de prima ontvangen ep Evil Invaders van vorig jaar is het nu tijd voor een echte full-cd, die de groep gaat opnemen in de lente. “De songs zijn zo goed als klaar en alles verloopt volgens schema,” aldus Joe. “Deze plaat gaat toch een stap verder dan de nummers op de ep.” Het album moet in het najaar in de winkels liggen.

Gesponsorde artikelen